Se intampla ceva cu painea noastra cea de toate zilele! Daca o scot din punga de plastic si ramane mai mult pe masa, se intareste. Poti sa bati cuie cu ea. Cineva m-a sfatuit sa o pastrez in congelator sau in pungi curate din plastic. Nici asa nu este bine, fiindca se umple de mucegai.
Exista si a treia varianta? Da, painea acra la jumatate din nu stiu care motive. Locuiesc la tara si stau departe de magazin. Nu imi permit sa iau mereu paine proaspata si ca sa economisesc timp, mai mananc de pe o zi pe alta. Mai mult nu se poate si ma intreb ce fac batranii iarna, cand nu pot sa se duca sa isi cumpere din cauza zapezii si a ghetusului?
Se vorbeste de refacearea painii care nu se vinde, de drojdie cu gust acru, care strica intreaga compozitie, de faina trasa, cu termenul de garantie depasit. Inca se fac experimente pe stomacurile noastre si nu este deloc bine.
Evident ca toate acestea pot cauza grave imbolnaviri. Daca si patronul brutariei de la noi, care are o cifra mare de afaceri, fiindca asigura aprovizionarea cu paine pe o raza de 15 kilometri, la sute de magazine, ar da curs invitatiei celor de la Certificare-iso.ro, afla pe certificareiso.ro ce inseamna o certificare cu siguranta ca situatia s-ar imbunatati si nu ar mai ramane paine nevanduta, pe care sa o bage la rebuturi, ci vanzarile ar creste.
In universul satului, vara se munceste mult si lumea nu s-ar mai duce in fiecare zi dupa paine (cei care stau langa magazine), daca alimentul de baza si-ar pastra calitatile.
O certificare Iso nu inseamna un document care certifica valoarea fara acoperire, ci este un act al calitatii adevarate de care vorbea Maiorescu si pe care o considera conditie esentiala in dezvoltarea unui stat si a unui popor.
Exista multe tipuri de certificari, dar pentru o brutarie sunt recomandate 3: certificarea pentru protectia consumatorilor si calitatea alimentelor, certificarea Iso pentru management la cele mai inalte standard si certificare Iso pentru protectia mediului. Ele se obtin usor si urgenteaza succesul de orice fel al detinatorului. Daca se face o programare acum si se solicita oferta de pret, certificarile se pot obtine la jumatate de pret.
Prima certificare invata antreprenorul sa inteleaga ca este sarcina lui sa verifica materia prima, ca painea facuta la brutaria lui sa fie cea mai buna la gust si cand este proaspat scoasa din cuptor, dar si la 2 zile.
Toate operatiunile vor fi efectuate responsabil ca in aluat sa nu se gasesca ate de la saci, scame sau par, procesarea se va face in conditii de maxima igiena, dar si manipularea alimentului de baza sa se faca igienic, cu manusi de unica folosinta.
Da sunt sigure magazinele de panificatie in care vanzatorul nu pune mana direct pe paine, painea nu este lasata pe tejghea, sa fie incercata de toti. Am vazut scene in care dupa ce a trecut banii in mana cealalta, cumparatorul a incercat cu degetele pline de microbi doua-trei paini, apoi a ales-o pe a patra.
De ce este controlat si managementul? Numai o conducere responsabile conduce firma la profit si ofera clientilor cele mai bune servicii si produse. Ca produsele sa fie de calitate si sa se lucreze curat este necesara pastrarea armoniei in unitate.
Un manager bun, va stabili parteneriate cu cei mai seriosi furnizori de materii prime si nu va accepta conpromisuri legate de calitatea produselor si beneficii.
O brutarie polueaza, daca managerul nu ia toate masurile necesare si poate cauza boli profesionale angajatilor, daca nu se monteaza echipamente care sa asigure o temperatura acceptabila in interior si conditii decente de munca.
Certificarile Iso nu se obtin deloc greu si nu costa mult. Dupa contactul cu un reprezentant al firmei, ramane sa pui la punct actele de care au nevoie si sa astepti.
Ce i-as spune eu patronului brutariei de langa satul meu, sa il determin sa isi ia o astfel de certificare?
Ca ar putea sa faca gogosi bune si sanatoase, sau pateuri cu branza si ca i s-ar permite sa se inscrie la licitatii publice in Programul Cornul si laptele si asa ar mai castiga niste bani.
Certificarea Iso este conditia esentiala pentru inscriere si calitatea produselor si igiena prepararii lor a doua. Ambele sunt incluse in certificarile iso.