images (12)
Naomi Judd s-a nascut pe 11 ianuarie 1946, ea este o cantareata din SUA de muzica country, compozitor, si activist.
Cu fiica ei, Wynonna Judd, Naomi a format duo de mare succes cunoscut sub numele de The Judds.
Ca muzica contury a format cel mai faimos grupul mama-fiica , The Judds a avut douazeci de cantece in top-10 hit-uri (inclusiv cincisprezece nr 1) Si a fost neinvinsa opt ani consecutivi de la toate cele trei mari premii muzicale gramny, MTV si word music . In plus, duo-ul a castigat cinci premii Grammy si o gama larga de alte premii si distinctii. Ca un compozitor, Naomi a castigat, de asemenea, un premiu Grammy pentru muzica contury cu Judds Smash „Love Can Build a Bridge”.

In 1991, dup? ce a vandut peste 20 de milioane de albume si videoclipuri in sapte ani la apogeul carierei lor, The Judds „a ajuns la un final brusc, deoarece Naomi a fost diagnosticat cu hepatita C, o boala potential fatala care a fortat-o sa se retreaga. Retragerea lor a fost s-a încheiat cu un turneu de mare succes, concertul de ramas bun a fost cel mai de succes eveniment muzical din cablu pay-per-view din istorie.
In 1991, Naomi a creat Naomi Judd Educatie si Fondul de cercetare pentru a creste gradul de constientizare a virusului mortal Hepatita C si foloseste propriile experiente ca purt?tor de cuvant al ficatului American Foundation.
In 1999, a jucat Naomi ca Lily Waite alaturi de Andy Griffith si McRaney Gerald, in filmul „ A Song for the Season ”. Primul sau rol in filmul ” Girl on the Bus ”, a fost un rol mic (Fata de pe Bus), in American Graffiti Mai 1979.
Naomi si fata ei Wynonna s-au reunit pentru un an special intr-un nou concert in Phoenix in decembrie 1999, la West Americii Arena, cu Ashley ca Mc.
In 2000, The Judds a inceput un turneu ” Power to Change Tour” si s-a desfasurat in peste 30 de state din SUA ce a adunat peste 300.000 de oameni. Duo a fost nominalizat pentru prestigiosul premiu al Academiei de Muzica Country Vocal.
In noiembrie 2005, Naomi a inceput sa aiba un talk-show care a fost difuzat In diminetile de duminica pe canalul Hallmark. Show a durat dou? sezoane
Naomi este, de asemenea, autorul mai multor carti de auto-ajutorare, inclusiv Ghidul Naomi recent ( Naomi’s Guide to Aging Gratefully: Facts, Myths, and Good News for Boomers ).
In 2008, Naomi s-a alaturat intr-o o noua emisiune de muzica concurs ” Can You Duet ”, ca membru al juriului si indrumator judec?tor / mentor. Spectacol produs de American Idol, difuzat pe Country Music Television.

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *