macese1

Pe vremea asta, nimic nu merge mai bine decat o ceasca de ceai. Daca nu stii ce sa alegi, noi iti recomandam ceaiul de macese. Macesul, ruda buna cu trandafirul, este o binefacere pentru sanatate. In plus, are un gust senzational si poate fi baut simplu, fara zahar.

Cine a baut ceai de macese stie ce gust bun are acesta. Seamana cu un suc aromat si usor acrisor. Ce se stie mai putin este ca intr-o ceasca de ceai de macese se afla la fel de multa vitamina C ca si intr-un pahar mare cu suc proaspat de portocale. Sau mai exact, macesele au de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele si de 200 de ori mai mult decat merele. Pe langa vitamina C, macesele sunt surse excelente de vitamina A, B1, B2, B3, K, la care se adauga pectine, taniniuri pretioase, uleiuri volatile, lecitina si minerale – calciu, magneziu fier, potasiu. Toate acestea se regasesc in ceasca cu ceai de macese.

Una din calitatile pe care le are ceaiul de macese, daca este baut constant, este aceea de a echilibra nivelul colesterolului din sange. Macesele mai au proprietati anti-inflamatoare si sunt utile in caz de osteoartrita. Ceaiul de macese are capacitatea de a intari sistemul imunitar si te ajuta sa faci fata cu bine perioadei reci, crescand rezistenta naurala a organismului in fata virozelor si racelilor sezoniere. Ceaiul de macese este indicat in cazul tutror afectiunilor sistemului respirator, ca adjuvant. Ceaiul de macese ajuta bacteriile benefice din organism, mai ales dupa un tratament cu antibiotice.

Ceaiul de macese se prepara sub forma de infuzie care se obtine turnand o cana de apa clocotita peste o lingura de fructe. Se acopera vasul si se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se bea cald, pe parcursul a 10 – 15 minute.
Nu se poate trece cu vederea faptul ca ceaiul de macese este recomandat pentru tratarea si prevenirea arteritei, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, dar si a bolilor cailor urinare si de rinichi. In acest caz este eficient daca se beau doua cani de ceai de macese pe zi, in cure de lunga durata. Crampele musculare si durerile provocate de sindromul congestiei pelvine trec cu ajutorul acestei plante.

Daca tot laudam mecesele sa mai spunem ca gemul de macese este un aliment de exceptie pentru persoanele convalescente, pentru copii si pentru persoanele suspuse stresului fizic sau psihic. Si tot la capitolul laude sa mai spunem ca uleiul de macese este o adevarata minune a naturii. Iata cateva din proprietatile exceptionale pe care le are uleiul de macese. Inclus in creme sau folosit ca atare, vindeca cicatricele vechi, inclusiv cicatricile ramase dupa acnee, vindeca eczeme uscate si calmeza arsurile solare. Rehidrateaza pielea si repara celulele cutanate. Uleiul de macese reduce ridurile. Maseaza cateva picaturi de ulei de macese pe zona afectata, in cure de cateva saptamani. Efectele sunt miraculoase, scrie care2.

Sursa: http://www.dietetik.ro
Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *