Am gasit retete vechi foarte bune, incercate ..pe care vi le recomand..PENTRU SANATATEA DUMNEAVOASTRA !!
Astfel una din mancarurile folosite ca desert la Cina cea de taina a fost:Charosetul:
(Acesta consta intr-o combinatie de mere tocate marunt(o jumatate de mar demarime potrivita, pentru o persoana) si nuci pisate, carora li se adauga stafidepisate sau strivite, curmale, scortisoara si miere.
Consumand in mod constant acest desert
biblic, putem alunga durerile de inima, putem scapa de calculii renali si biliari, care sunt eliminati, putem ajuta o tiroidahipoactiva, putem face sa dispara, petele de pe piele, petele hepatice, acneea,psoriazisul si herpesul, insomnia.
Miracolul din Charoset infrunta cancerul si ajuta la tratamentul infectiilor cucandida
BRONSITA.GRIPA, TUSE .RAGUSEALA. DURERI DE GAT
1)Se preapara un sirop contra bronsitei astmatice si anginei pectorale.
Se pun intr-un vas la macerat timp de 7 zile urmatoarele ingrediente: 1 kg miere, sucul de la 10 lamai si 10 capatani de usturoi date prin masina de tocat. Se iau cate 4 lingurite/zi
Se pun intr-un litru de apa coaja de la o portocala si 4 frunze de dafin. Se lasa la macerat 4 ore, se filtreaza si se bea pe stomacul gol in mai multe reprize.Acest preparat scade febra, elimina durerile de cap si ajuta la o refacere rapida.
Se amesteca un pahar suc de ridiche neagra cu un pahar miere.
Preparatul se pastreaza la frigider
Se iau 2 linguri de 3 ori/zi.
2)Se prepara siropul de ridiche neagra: se aseaza intr-un borcan straturi alternative de rondele de ridiche neagra si zahar. Se formeaza pana a doua zi un sirop abundent. Se iau 4-6 linguri din acest sirop zilnic.
Siropul este in acelasi timp si un foarte bun fortifiant impotriva oboselii.
Se prepara un sirop astfel: 6 linguri de zahar caramelizat (ars in craticioara), se sting cu o cana de apa. Se fierbe timp de 10 minute impreuna cu o ceapa mica (necuratata de coaja), o nuca in coaja (spalata si sparta), o lingurita de seminte de chimen si 3 frunze de dafin.
Dupa cele 10 minute se ia de pe foc, se tine vasul acoperit pana la racirea lichidului, care se strecoara, se pune intr-o sticla si se tine la rece.
Se iau o data pe zi 5 lingurite, intre mese, pana cand siropul se termina.
3)O ceapa taiata marunt se fierbe cu 250 ml alcool rafinat, pe foc foarte mic, pana cand spirtul se evapora complet, iar ceapa se ingalbeneste putin. Se adauga: 250 gr zahar, 250 gr miere de albine, 250 gr unt, 250 gr ulei de floarea soarelui. Se fierb pana se obtine un sirop usor legat (aproximativ 800 gr). Se strecoara si ceapa se arunca. Se adauga 30-40 de picaturi de tinctura de propolis cand produsul s-a racit.
Se iau 3 lingurite/zi pentru copii si 3 linguri/zi pentru adulti.
Se pun 10 frunze de dafin intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la racit, dupa care se fac gargara si clatiri ale gurii cu acest preparat. Tratamentul este mai eficient daca este repatat de 3 ori/zi.
MULTA SANATATE !!
Dr. Mirela Wagner