Viata sexuala este privita divers in raport cu viata religioasa. +Din punct de vedere religios oamenii se bazeaza pe o serie de principii extrem de exigente, unele aparent mai absurde ca altele. Cert este ca, in religie, nu se admit anumite lucruri si concepte cu privire la viata intima. Uitam insa ca si aceste reguli religioase au fost concepute la un moment dat de catre oameni si ca nu ar exista surse concrete care sa afirme ca o parte din acestea ar fi de origine divina.

Exista multe lucruri prevazute in documentele sfinte sau promovate de catre Biserica sub forma de pacat. Printre acestea se numara furtul, omorul, judecata aproapelui, dar si obiceiurile sexuale. De regula, viata sexuala este impusa de religie doar prin casatorie. Orice alt sexual sau o forma de sexualitate in afara acesteia este considerata in mod obisnuit un pacat. Totodata, insusi masturbarea, care este de fapt o forma de autocunoastere si de implinire sexuala in lipsa unui partener, de-a lungul timpului a fost pusa la zid si judecata de catre adeptii religiei.

Cu toate acestea, manifestarile de ordin sexual s-au schimbat de-a lungul timpului, la fel ca si mentalitatea si tehnologia. Specialistii ne atrag atentia ca nevoile corpului nu pot fi uitate la voia intamplarii sau lasate sa stagneze, cu atat mai mult la nivel hormonal. Prin intermediul actului sexual de orice forma, indiferent ca vorbim de metode de autostimulare sau de un act sexual de cuplu, se produce stimularea muschilor si reglajul hormonal. Dereglarile hormonale sunt cheia a zeci de afectiuni, de regula minore, dar care se pot agrava in timp. Un prim simptom al acestei dereglari, insa nu exclusiv, este si acneea. Aceasta apare deseori pe fondul unor schimbari hormonale si se poate intensifica daca nu sunt luate masuri in acest sens, la fel cum poate fi influentata inclusiv de stilul de viata si de alimentatie.

O serie de activitati fizice pot creste randamentul hormonal, in timp ce acelasi lucru s-a observat si in cazul unui consum ridicat de alimente cu rol afrodiziac. Astfel, neimplinirea vietii sexuale duce astfel la diferite disfunctii care ne pot afecta stilul de viata, dar si personalitatea.
Specialistii sunt de parere ca niciun psihic nu poate controla evolutia sau stagnarea hormonala, motiv pentru care recomanda ca fiecare individ sa-si stapaneasca nevoia sexuala atunci cand este cazul, cu sau fara un partener de viata. Asadar, masturbarea sau cunoasterea sinelui prin intermediul acestui act sexual nu trebuie sa fie nicicum o rusine si cu atat mai mult sa fie vazut drept un considerent de natura religioasa.

Tinerii si adultii pot face din aceasta practica un obicei sanatos, cu scopul implinirii personale. Iar cei mai curajosi sau cei mai indrazneti, pot apela fara niciun fel de probleme la astfel de jocuri adulti care sa le antreneze si sa puna in practica cele mai neobisnuite fantezii. De fapt, aceste jocuri si jucarii sexuale sunt un bonus pentru toti cei care isi doresc sa se autocunoasca prin intermediul unui act cat mai similar cu unul in care exista cel de-al doilea partener. Expertii sunt de parere ca explorandu-ne fiinta si sexualitatea, vom reusi sa ne cunoastem mai bine si sa ne apreciem pentru ceea ce suntem de fapt.

Increderea de sine este un aspect tot mai ingrijorator in zilele noastre. Criticile nefondate, invidia si ura sunt cateva dintre aspectele care duc la formarea unui anturaj care tinde deseori sa ne induca conceptii eronate despre noi insine si care sa ne faca sa ne iubim si sa ne apreciem mai putin decat valoarea noastra reala. Aceste practici pot duce la depresie si chiar la sinucideri, fiind unul dintre principalele motive pentru care tot mai multi tineri comit acte extreme sau ajung la un consult psihologic sau psihiatric in faze foarte avansate. Iata ce ne recomanda doctorii pentru a preveni aceste lucruri:

  • Grija la anturaje

Nu trebuie sa accepti nimic din ceea ce-ti vor spune ceilalti. Ei stiu doar ceea ce tu le arati. In plus, nu esti dator cu absolut nimic si nu trebuie sa dovedesti nimic nimanui. Daca vei observa ca te pun deseori la incercare si ca nu esti tratat cu respectul cuvenit, in mod sigur acel anturaj nu este potrivit pentru tine. Sa nu-ti fie teama ca vei ramane fara prieteni! Nu esti cel mai bun prieten al tau iar prietenii adevarati iti vor arata mereu sustinerea. Atunci cand e rau, urmeaza si un bine.

  • Priveste-te zilnic in oglinda

Specialistii sunt de parere ca ar trebui deseori sa fim fata in fata cu noi, sa ne analizam in detaliu si sa ne privim toate punctele forte pe care le avem. Acest lucru nu doar ca ne cresc stima de sine, insa ne ajuta sa fim si mai increzatori atunci cand ne expunem in public sau cand avem un speach.
Nu uita ca daca simti nevoia de autocunoastere si stimulare sexuala, nu ar trebui nicicum sa tii cont de religie sau orice alte reguli creeate de oameni. Starea ta de sanatate este mult mai importanta.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *