Persoanele ce sufera de cancer de col uterin pot beneficia de o noua metoda de tratament in cadrul Retelei private de sanatate Regina Maria. Noul tratament presupune aplicarea unei metode conservative de terapie in ceea ce priveste cancerul de col uterin ce permite ca functiile reproductive ale femeilor care sufera de aceasta maladie sa se mentina. In acest fel, femeile pot suporta o sarcina in bune conditii dupa efectuarea tratamentului.

In Romania, cancerul de col uterin se situeaza pe primele locuri in ceea ce priveste numarul deceselor provocate, comparativ cu celelalte tipuri de cancer. Mortalitatea cauzata de cancer de col uterin este de 6,3 ori mai mare fata de media Uniunii Europene, astfel ca Romania se situeaza pe primul loc in Europa in ceea ce priveste decesele cauzate de acest tip de cancer.

Pe 25 octombrie 2012, in Spitalul Medicover Conf. Univ. Dr. Petre Bratila a asistat la nasterea primului bebelus adus pe lume de o pacienta operata de cancer de col.

Pacienta in varsta de 39 de ani a fost diagnosticata cu cancer de col uterin – stadiul IB1 si a beneficiat de cea mai moderna si cea mai putin invaziva metoda conservativa de tratament. “Metoda conservativa ofera mai multe beneficii pacientei: minimum invaziva, necesita maxim 48 de ore de spitalizare, recuperare postoperatorie mai rapida si pastrarea fertilitatii.

Dna Anca Dogaru este o persoana puternica, un exemplu pentru toate femeile care sunt diagnosticate cu cancer de col uterin si care isi doresc o familie. Iata ca visul acestor femei poate deveni realitate prin aceasta metoda inovatoare de tratament” a declarat Conf. Univ. Dr. Petre Bratila.

Conf. Univ. Dr. Petre Bratila este medic din Romania ce realizeaza acest tratament, la nivel global fiind doar 830 de cazuri operate pana in prezent, prin acest tip de interventie. Romania se situeaza pe locul 1 in Europa privind incidenta si mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin.

In cazul depistarii bolii in stadiul 1, tratamentul clasic in Romania consta in administrarea curei de radioterapie si operatia clasica de extirpare pe cale abdominala a organelor genitale: uterul, trompele, ovarele, conexiunile interioare cu peretii pelvisului si ganglionii limfatici (histerectomie radicala).

Metoda conservativa de tratare a cancerului de col imbina 2 abordari moderne si minimum invazive: pe cale laparoscopica sunt identificati si extirpati ganglionii limfatici neinvadati de celule canceroase, apoi operatia continua transvaginal prin extirparea colului uterin (trachelectomie), a parametrelor si portiunii superioare a vaginului; uterul si ovarele raman functionale si permit pacientei pastrarea functiei menstruale si reproductive.

Sursa: http://www.ghidcabinet.ro/2011/06/o-noua-metoda-de-tratament-a-cancerului-de-col-uterin-la-clinicile-regina-maria/

Cancerul de col

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *