Postul era considerat un veritabil tratament in trecut, asa ca nu e de mirare intoarcerea catre aceasta metoda. Mai ales ca mai multe studii au aratat ca functioneaza in prevenirea mai multorboli.

Oamenii de stiinta stiu de multa vreme ca taind din numarul de calorii, in cazul animalelor de laborator, se mareste speranta de viata cu pana la jumatate. Nu se stia insa daca aceasi metoda functioneaza si in cazul oamenilor. Recentele cercetari au aratat insa restrictionarea caloriilor doar doua zile pe saptamana – nu mai mult de 500 – 800 de calorii – aduce reale beneficii sanatatii, relateaza Daily Mail.

Aceasta practica duce la secretarea a mai putinihormoni de crestere, aflati in stransa legatura cu cancerul si diabetul, reducand si nivelul colesterorului rau si pe cel al trigliceridelor din sange. Studiile au aratat ca si nivelul inflamatiilor din organism scade, ceea ce e benefic si inimii, si chiar ca creierul are numai de castigat, prevenindu-se dementa.

Potrivit profesorului Mark Mattson, din cadrul National Institute On Ageing, din SUA, efectul obtinut este similar exercitiilor fizice, creierul fiind protejat de Alzheimer si Parkinson.

In cazul subiectilor suferind de astm, s-a aratat ca dupa o astfel de perioada de post, nivelul inflamatiei din organism scazuse cu 90%.

Mark Mattson este un pionier in studiul efectelor postului, el fiind si cel care a descoperit, anul trecut, ca restrictionarea numarului de calorii imbunatateste sensibilitatea la insulina. In unele cazuri, s-a dovedit ca aceasta strategie poate vindeca diabetul, dupa un regim de numai 8 saptamani.

In mod interesant, postul periodic pare sa protejeze organismul si de stres.

Sursa: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/dieta/vezi-ce-boli-poti-preveni-daca-tii-numai-doua-zile-de-post-pe-saptamana-1153224

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *