Ingrediente:
8 oua
8 linguri de masa de zahar
10 linguri de masa de faina
un praf de copt
o margarina
un galbenus
esenta de rom
200 g de zahar pudra
cacao
200 ml de apa
2 lingurinte de zahar
Frisca
fructe sau cicolata
Prepararea blatului:
Despartim albusul de galbenus la cele 8 oua. Intr-un vas batem bine albusul de oua cu zaharul pana se face o spuma tare. Apoi adaugam galbenusurrile amestecate si ele si faina treptat cate o lingura in timp ce amestecam cu mixerul. Punem hartie de prajitura intr-un vas rotund si turnam aluatul si il punem la copt cam 30 de minute.
Prepararea cremei:
Crema se face foarte usor la rece. Intr-un vas se pune margarina, zaharul pudra, un galbenus si incepeti sa amestecati cu mixerul bine pana se topeste zaharul. Apoi adaugati esenta de rom si cacao dupa cum vreti sa fie la culoare.
Prepararea tortului:
dupa ce blatul s-a racit, il taiati in 3 parti. Partea de jos puneti pe un platou intins. Intr.un alt vas puneti apa si cele 2 lingurite la foc sa se incalzeasca putin ( sa fie apa calduta si zaharul topit ), luati apa de pe foc si puneti esenta de rom. Apoi turnati putin cate putin pe felia de blat. Cand observat ca s-a inmuiat destul, intindeti si crema peste blat. Apoi puneti puneti urmatoarea felie peste si faceti la fel. Cand ati terminat puteti imbraca tortul in frisca si ornamentat cu fructe sau cu ciocolata.
Pofta buna!
Ramona Lengyel