F3X002167_listare

Tagatose Zaharul reinventat !
Diferentele in raport cu cristalele de zahar obisnuit se observa doar sub microscop. Acest nou produs va trece fara nici o problema testul gustului, chiar si a celor cu gusturi rafinate. Acest nou produs nu este un zahar ordinar. Este un substituent al zaharului, de viitor. Acest produs este destinat nu doar persoanelor cu diabet si celor cu obezitate dar deasemenea celor care doresc sa slabeasca sau foarte simplu, cauta o alternativa inteligenta a zaharului vegetal.

Tagatose este un zahar natural extras din lactoza (zaharul laptelui). Prin hidroliza, lactoza este divizata in galactoza si glucoza. Galactoza este retransformata apoi in Tagatose printr`un procedeu enzimatic. Printr-un ultim proces de purificare se obtine structura cristalina de culoare alba al carui gust este asemanator cu zaharul vegetal. Cristalele de Tagatose obtinute la final nu prezinta nici o urma de lactoza sau glucoza. Tagatose este prezent in unele sortimente de fructe si lactate.

La origine Tagatose a fost creat de un grup farmaceutic multinational pentru a trata bolnavii de cancer de colon .. Ulterior s`au descoperit multe efecte benefice dar din cauza costului ridicat de productie nu s`a mai pus pe piata. Tagatose restabileste deasemenea si flora intestinala. Damhert a preluat licenta Tagatose si datorita unei technologii propri a reusit producerea de Tagatose la pret competitiv si a realizat si produse alimentare indulcite cu Tagatose care pot fi consumate de diabetici si toti cei care doresc o alimentatie sanatoasa.

Tagatesse, zaharul nostru de masa pe baza de Tagatose este prima gama a produselor. Tagatesse este compus dintr`o serie de ingrediente : Tagatose, fibre alimentare (inulina si oligozaharide) si izomalt. Datorita acestei combinatii -Tagatose se caracterizeaza prin efect de caramelizare ridicat – Tagatesse convine de minune preparatelor delicioase de desert sau mancaruri. Se poate servi cu bauturi calde, cu fructe, iaurt etc… Pe scurt, in toate alimentele in care in general se pune zaharul traditional.

Cu Tagatesse este usor de preparat; alegeti`va reteta si foarte simplu divizati cantitatea de zahar traditional recomandat in doua pentru a obtine un rezultat savuros. Puterea de indulcire a Tagatessu-lui este dubla fata de zaharul traditional. Rezultatul final e prea dulce? Utilizati mai putin pe viitor. Va numarati printre cei carora le place bine indulcit in acest caz, puneti in plus, fara nici o grija.
Cateva sfaturi utile pentru a reusi preparatele voastre :
Lasati la cuptor un timp mai indelungat si la o temperatura mai mica (de exemplu 170°C ).
Asigurati un aport suplimentar de umiditate garniturilor voastre incorporand un mar taiat sau gem pe baza de Tagatose.
La final acoperiti prajitura in ultimile 10 minute cu o foaie de aluminiu pentru a evita o caramelizare accentuata.

Avantajele
La origineTagatose a fost creat de un grup multinational farmaceutic in vederea tratarii bolnavilor de cancer la colon. Gustul sau delicios si alte avantaje au fost descoperite mai tarziu:
– Un indice glicemic foarte mic, Tagatose nu are practic nici un efect asupra nivelului glicemic.
– Tagatose e potrivit persoanelor cu diabet de Tip I si Tip II.

Natural in stare pura!
Extras din lactoza, care se afla in lactate ( de notat ca produsul final nu prezinta nici o urma de lactoza si este 100% fara lactoza). Tagatose nu este un indulcitor sintetic sau artificial.
– Are efect probiotic, benefic florei intestinale.
– Stimuleaza in maniera rapida si optima functia intestinala si digestia.
– Un nivel scazut caloric de 1,5 1,5 kcal/g fata de 4 kcal/g pentru zaharul traditional.
– Gust delicios comparabil cu zaharul traditional. Nu are gust artificial.
– 100% fara risc pentru dantura. Tagatose nu provoaca carii.
– Nu provoaca colici.

Pe plan stiintific
Au fost facute studii aprofundate in ceea ce priveste utilizarea, efectele si functionarea Tagatose. Cercetariile au dovedit ca Tagatose este o alernativa al zaharinei sau altor indulcitori. In 1999 FDA (FOOD and DRUG Administration) serviciul american responsabil pentru agrearea produselor alimentare a declarat ca Tagatose este un ingredient complet sigur. Acelas constat a fost in mod egal declarat in 2007 de catre EFSA (European Food Safety Agency)
Oficiul ” Novel Food Unit” (oficiul noilor alimente) in 2005 a calificat „TAGATOSE” un produs alimentar complet inedit si a adaugat ca este un produs sigur 100%. Cum este un ingrediente 100% natural nu i s`a atribuit denumire cu E.
Pentru informatii mai detailate sau rezulatul cercetariilor stiintifice va invitam a consulta, Nutrilab NV: www.nutrilab.be. – See more at: http://www.romedic.ro/fara-zahar-indulcitor-100-natural-0A5399#sthash.eTbqMQFw.dpuf

Sursa: http://www.romedic.ro
Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *