Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si toxine, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta, sinuzita, hipertensiunea.
Aceasta este reteta unui farmacist antic si a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.
Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi toxine pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul. Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.
Pe durata aplicarii tratamentului este interzisa consumarea usturoiului sub orice alta forma. Tratamentul se aplica doar o data la 5 ani.
In procesul taierii si pisarii a usturoiului, nu trebuie sa folositi ustensile de metal. Se poate folosi un cutit de portelan sau lemn. Pisati-l in mojar de portelan sau sticla. Pentru a folosi aceasta cura pentru copii mai mici de 15 ani consultati medicul de familie.
* Tudor Barbu, in emisiunea „Se intampla acum” (OTV) a specificat ca aceasta terapie este recomandata persoanelor de peste 14 ani.
Mod de preparare
Se zdrobesc 350 grame de usturoi, peste care se toarna 220-250 grame alcool de 95-96°.ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante clorura de benzalconiu sau metanol.
Usturoiul folosit si folositor sanatatii voastre trebuie musai sa fie usturoi crescut natural, sa fie usturoi cu mustati, din acela cu care ne-am obisnuit in copilarie, Usturoiul de import, alb ca spuma laptelui si ambalat in plasute aratoase…trebuie privit doar. De cumparat treceti la cel „batranesc” pe care l-ati mancat acasa la parinti sau la bunici.
Recipientul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. Pe timpul pastrarii amestecului de usturoi in alcool pentru macerare, in acest timp se recomanda omogenizarea zilnica a acestuia. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina.Lichidul obtinut se toarna in borcan de sticla si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada este gata pentru a incepe tratament,picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam, dupa cum urmeaza:
Ziua 1 : Mic dejun 1 picaturi,Paranz 2 picaturi,Cina 3 picaturi.
Ziua 2: Mic dejun 4 picaturi,Pranz 5 picaturi,Cina 6 picaturi.
Ziua 3: Mic dejun 7 picaturi,Pranz 8 picaturi,Cina 9 picaturi
Ziua 4: Mic dejun 10 picaturi,Pranz 11 picaturi,Cina 12 picaturi
Ziua 5: Mic dejun 13 picaturi,Paranz 14 picaturi,Cina 15 picaturi
Ziua 6: Mic dejun 16 picaturi,Pranz 17 picaturi,Cina 18 picaturi
Ziua 7: Mic dejun 12 picaturi,Pranz 11 picaturi,Cina 10 picaturi
Ziua 8: Mic dejun 9 picaturi,Pranz 8 picaturi,Cina 7 picaturi
Ziua 9: Mic dejun 6 picaturi,Pranz 5 picaturi,Cina 4 picaturi
Ziua 10: Mic dejun 3 picaturi,Pranz 2 picaturi,Cina 1 picatura
Ziua 11: Mic dejun 15 picaturi,Pranz 25 de picaturi,Cina 25 picaturi
Ziua 12: Mic dejun 25 picaturi,pranz 25 picaturi,Cina 25 picaturi
Se va continua cu cate 25 picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.
Cel mai puternic antibiotic natural din lume, dovedit
Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. in prezenta sucului sau germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamanii. Omoara cei mai oribili microbi – chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei – in cinci minute fix! in testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci unitati de penicilina.
Este o planta atat de puternica, incat, cand e frecata pe picioarele cuiva, intra rapid in sange si poate avea un efect benefic in plamani. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocand cativa catei de usturoi, amestecandu-i cu putin untdelemn de masline si aplicand mixtura pe talpi.
Oameni bolnavi de plamani – ajunsi in pragul mortii – suferind de tot felul de maladii respiratorii (astm, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au intremat si au plecat complet vindecati, laudand aceasta planta miraculoasa.
Invinge germeni de care penicilina nici nu se atinge
In 1948, dupa ani intregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat, in sfarsit cu fermitate, „puterea de penicilina” a usturoiului, izoland diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii.
La fel de eficienta era si impotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea invelisului inimii (febra reumatica). Allicina, un alt ingredient, infrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mancarii in alimente si in intestine), febra tifoida, holera si TBC.-ul.
De atunci, in usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena este o substanta care „dilueaza” sangele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Cand animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sange s-au redus cu suta la suta, in timp de douazeci si patru ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta in canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida si vaginita.
Usturoiul are peste o suta de compusi cunoscuti ai sulfului. Acesti compusi ai sulfului sunt cei care-i confera usturoiului puterea sa de a lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sange, alunga astmul si bronsita, imbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase.
Prevenirea infundarii arterelor
Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma intepatoare are „o actiune protectoare foarte semnificativa” in limitarea efectelor coagularii sangelui gras. Conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, intr-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut in 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sangele a zece pacienti s-a coagulat mai incet, cand acestia au mancat usturoi cu alimente grase, decat atunci cand le-au mancat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta insemna ca usturoiul putea incetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Cand, dupa trei ore, mancarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta.
S-a descoperit ca uleiul de usturoi are si singur acest efect – fie ca e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau in usturoiul integral. in plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sange). O masa care continea unt a rezultat intr-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta – in trei ore. Cand in mancare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sange, trei ore mai tarziu, era de 256,4 miligrame la suta. in ambele cazuri, usturoiul a coborat efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.
Scade hipertensiunea
Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a cobori hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurand presiunea. Altii citeaza puterea sa de a inlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza – in cazuri dupa cazuri – ca simptome ca slabiciunea, ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.
De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:
A. Este absolut sigur.
B. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.
C. Tensiunea sangvina se reduce treptat – intr-o perioada de timp – fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
D. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub ingrijirea medicului.
E. in aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.
F. Se pot obtine rezultatebune , indiferent de varsta sau de conditie.
G. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.
Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.
Hipertensiunea este extrem de periculoasa fiindca, in primul rand, simptomele ei nu sunt intotdeauna prezente – multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au – si in al doilea rand, aproape intotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar la moartea subita, daca nu e controlata.
Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar – usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decat sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni cand terapia cu usturoi inceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, in multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea!
Remediu pentru diabet
Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahar din sangele diabeticilor. intr-un caz, un om cu diabet avansat aflase de la doctori ca era intr-o situatie fara speranta si a fost trimis sa moara acasa, la varsta de saizeci ani. La nouazeci ani, inca mai traia, sanatos tun. incepuse sa manance o combinatie de usturoi, patrunjel si creson. Nivelul zaharului din sange i-a coborat de la 200 si ceva la 110. si a continuat sa foloseasca fericit acest remediu, timp de ani de zile. Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului. Dar poate fi un mod util de a cobori nivelul zaharului si, astfel, de a controla boala. Surprinzator si interesant, insa, este faptul – consemnat de mai multe ori – ca usturoiul poate reduce nivelul zaharului din sange la diabetici.
Un aliment testat, comparativ cu medicatia antidiabetica
Usturoiul – desi are o actiune putin mai inceata – este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sange.
Regenerarea ficatul
Principala valoare a usturoiului in tulburarile hepatice consta in puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice si ajuta la cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin ficat. Se sustine ca o lingurita de usturoi, in amestec cu o lingura de untdelemn de masline sau ulei de soia, luata seara, invioreaza ficatul si il reintinereste atat de mult, incat pielea de pe trup va straluci de activitate reinnoita. Utilizatorii spun ca e intr-adevar o planta miraculoasa.
Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta intr-o deficienta a organelor digestive mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat in stare buna, spune ea, nu se va revolta niciodata impotriva unui element atat de natural si benefic ca usturoiul.
Este un bun remediu pentru cistita
Leac pentru bolile de stomac
Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor, pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mancaruri, precizeaza acelasi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l gati, sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie mancat. Se poate folosi in cataplasme sau bai pentru picioare si maini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atat de mari, incat e absorbit direct prin piele. Folosit in acest mod, are o eficacitate declarata de nouazeci si cinci la suta.
Din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, usturoiul a fost laudat in intreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de inflamare.
Toate simptomele au trecut
S-au inregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate si consemnate amanuntit, dupa cum urmeaza: ingreunarea de dupa masa a fost inlaturata complet in cincisprezece cazuri si usurata partial in sase cazuri din douazeci si cinci – deci un total de 84% eficacitate! Ragaielile au disparut complet in treisprezece cazuri, si partial in noua – din douazeci si cinci – la un total de 88% eficacitate! Flatulenta a disparut complet in douazeci de cazuri din douazeci si cinci – un total de 80% eficacitate! Colicile cu gaze au disparut complet in treisprezece cazuri si s-au usurat partial in opt – la un total de 84% eficacitate! Greturile au disparut complet in sase cazuri din opt – pentru un total de 75% eficacitate! Se raporteaza ca usturoiul nu aduce numai o usurare temporara, ci eliberarea permanenta de aceste dezordini gastrice. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca usturoiul e un carminativ care poate fi folosit in cazurile de flatulenta si colici, pentru a elimina gazele din stomac si intestine si a diminua crampele dureroase.
Calmeaza digestia
Ca uz extern, usturoiul se poate folosi in cataplasme sau bai de picioare si de maini. Intern, usturoiul maruntit poate fi luat cu miere, inainte sau dupa mese (folositi o jumatate de catel). De asemenea, usturoiul se poate folosi sub forma de tablete sau capsule.
Pentru constipatie
Un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi declara ca persoanele care sufera de constipatie isi pot gasi usurarea mancand cu regularitate cantitati moderate de usturoi, amestecate cu ceapa, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirma el, stimuleaza miscarile peristaltice ale peretilor intestinali si, in acest mod, produce mobilitatea scaunului.
Pentru problemele nasului si ale gatului
Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos in cazurile care implica infectii la ochi, urechi, nas si gat. Daca se ia o bucata de usturoi in gura, la inceputul unei raceli, pe partea dintre dinti si obraz, raceala va disparea in cateva ore sau cel mult o zi.
De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele – ceea ce e valabil si pentru inflamatiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare si glandelor limfatice invecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele si laringitele grave si alte boli. De exemplu: aceasta miraculoasa planta vindecatoare face ca dintii slabiti sa prinda din nou radacini si inlatura tartrul! Are efect curativ asupra cataractei si inflamarii canalelor lacrimale! Va doare urechea? infasurati planta in putin tifon si introduceti-o in canalul exterior al urechii! Va doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatand venele si arterele, pentru a elimina congestia. Stoarceti putin suc de usturoi intr-o lingurita de miere (este un vechi remediu al pieilor-rosii!). Stranutati, aveti nasul infundat sau va chinuieste alergia? incercati putin usturoi tocat, inghitit cu apa. Se spune ca, in asemenea cazuri, usturoiul face minuni!
Pentru racelile si durerile de gat
Usturoiul actioneaza mai repede decat vitamina C, la vindecarea racelilor. Daca se tine un catel de usturoi in gura, raceala va disparea in cateva ore, maximum o jumatate de zi. Nu va ustura deloc, daca nu il mestecati. Doar razuiti-l cu dintii, din cand in cand, pentru a elibera cate putin suc. (Daca usturoiul e prea tare, incercati cu unul dintre verii sai mai blanzi, ca usturoi-dulce, Alium schoro-doprasum sau prazul.) in acest mod, o durere de gat se poate opri in cateva minute.Usturoiul asigura o vindecare permanenta, nu doar temporara.
Pentru problemele femeilor
Bufeuri,Depresie? Puneti putin usturoi in salata. Iritabilitatea, anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonajul abdominal, umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si sensibilizarea dureroasa a sanilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene – toate au fost rezolvate de usturoi sau de substantele pe care le contine usturoiul. Emenagog dovedit, stimuleaza menstruatia. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor.
Astazi, stim ca posibilitatea usturoiului de a mari absorbtia de vitamina B1 in organism poate fi de o valoare extrema pentru alungarea greturilor matinale, a tensiunilor premenstruale si a multor altor probleme. Medici de renume au constatat ca usturoiul combate febrele, iritabilitatea, insomnia, palpitatiile, frisoanele, mancarimile, obezitatea, leucoreea, artrita si multe alte maladii. Desigur, usturoiul se gaseste si sub forma de pudra, pastile sau capsule, la majoritatea plafarurilor si a farmaciilor specializate in Plante medicinale. Ceaiul se prepara doar amestecand o lingurita de praf intr-o ceasca de apa fierbinte, adaugand miere dupa gust. Sau o cantitate mica, maruntita intr-o lingurita de miere, poate fi inghitita cu apa inainte de mese.
Un bun remediu pentru excrescente dureroase si spasme la colon
M.V., medic stomatolog, relateaza ca, timp de zece ani, si-a facut tratamente cu raze X si radiu, pentru a eradica niste excrescente urate ale pielii, care-i tot reapareau, cu toate ca un medic ii spusese ca erau benigne. La aplicarea uleiului din aceasta planta uluitoare, usturoiul – care-i vindecase spasmele la colon – umflaturile dureroase de pe fata i-au disparut complet. Prima oara a incercat formula pentru o excrescenta de langa ochi. A aplicat cu regularitate ulei de usturoi – din capsule – si in circa o luna umflatura a disparut. A doua oara, a incercat-o pentru o excrescenta din plantatia parului, care crestea rapid, atingand chiar marimea unei monede de zece centi, cand si-a dat seama prima oara de existenta ei.
Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o, vazand cu ochii. Aceste excrescente, spune el, erau cauzate de niste arsuri solare grave, iar radiologul care i le-a diagnosticat l-a sfatuit sa le usuce cu ajutorul alcoolului – pe care l-a incercat timp de doua, trei luni, fara succes. „si sa te mai miri”, comenteaza el, „ca ne intereseaza declaratiile despre usturoi si cancer? Chiar daca nu erau maligne, aceste excrescente s-ar fi putut cu siguranta dezvolta in acel sens, avand in vedere antecedentele mele medicale. si, categoric, nu s-au vindecat pana nu am aplicat usturoiul. Mai mult, erau urate si dureroase. Speram ca aceasta experienta a noastra sa se dovedeasca utila si pentru altii. Tratamentul e inofensiv si, in cazul nostru, s-a dovedit cum nu se poate mai benefic.
Pentru exemele piciorului
Ani de zile, Sorin V. a suferit in tacere din cauza unui parazit sau fungus pe care-l luase de pe dusumeaua uda a unui vestiar. Degetele de la picioare i se inrosisera, se cojeau si il dureau. Calcaiul si talpa erau inasprite de mii de mici perforatii uscate. Picioarele i se roseau insuportabil si se jena sa se descalte. Avea arsuri, mancarimi si dureri. Cand toate medicamentele s-au vadit neputincioase, usturoiul s-a dovedit ca e un leac sigur pentru piciorul pacietului.
Metoda de fata consta in a intinde putin usturoi proaspat zdrobit peste zona afectata. Va da o senzatie de caldura, timp de aprox. cinci minute. Trebuie sa ramana pe piele timp de o jumatate de ora. Apoi, piciorul se spala cu apa simpla. Repetati procedeul o data pe zi, timp de o saptamana si adio afectiune. (Daca pielea arde, luati imediat usturoiul, spalati cu apa si incercati din nou mai tarziu, cu suc de usturoi diluat in apa, pana gasiti o mixtura care sa nu arda, intrucat excesul de usturoi poate agrava boala). Pentru a preveni reaparitia infectiei, fierbeti-va ciorapii.
Un foarte bun remediu pentru artrita, reumatism si nevralgie
Remediile cu usturoi pentru artrita includ folosirea lui ca tonic sau frectii cu ulei vegetal obisnuit in care s-a prajit usturoi. Se spune ca un tonic simplu, preparat din usturoi maruntit intr-o lingura de miere, luat la masa pe o perioada de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile si suferintele, mai ales in cazuri de sciatica si guta. Un om de stiinta indian declara ca uleiul extras din usturoi a avut intotdeauna mare succes in bolile paralitice si reumatice. Un alt medic afirma ca durerea partilor reumatice poate fi mult usurata, frecandu-le cu usturoi. „Da rezultate excelente”, sustine el. Un alt savant de frunte si expert in terapia cu usturoi declara ca, luat intern, usturoiul calmeaza rapid durerile reumatice si nevralgiile.
Nu uitati ca experienta personala este mult mai importanta decat orice recomandare externa.
Sursa: http://www.napocanews.ro
Ramona Lengyel