Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru. Avand in vedere mediul toxic in care traim zi de zi , purificarea organizmului devine foarte importanta. Este de asemenea important ca exista cateva organe care sunt responsabile de curatirea corpului. Principalul printre aceste organe este ficatul. Responsabil pentru regularizarea metabolismului nostru si purificarea sangelui, ficatul joaca un rol cheie pentru sanatatea noastra in general. Din acest motiv trebuie sa ne straduim sa ne pastram ficatul intr-o buna stare de functionare. Unele dintre modurile de a realiza acest lucru este prin a bea multa apa proaspata si curata, abtinerea de la alcool sau consumul moderat al acestuia, abtinerea de la consumul de produse ce incetinesc functionarea ficatului (d. ex. indulcitorii artificiali), si curatarea ficatului cel putin de doua ori pe an.
Cum se curata ficatul
Specialistul in plante medicinale si acupunctura dr. Christopher Hobbs ofera o perspectiva suplimentara patrunzatoare asupra procesului de curatare a ficatului. Dr. Hobbs afirma ca procesul de curatare a ficatului printr-un flux sanguin sporit permite eliminarea deseurilor simultan cu stimularea producerii de bila. Curatarea mai are si un efect de racire asupra ficatului, ceea ce sporeste buna functionare si reparatiile necesare. Urmati aceste instructiuni de la dr. Hobbs pentru o curatare “de casa”:
Ingrediente
• Lamaii sau lamii verzi (lime)
• Usturoi
• Ghimbir
• Ulei de masline
Indrumari pentru a ne detoxifia ficatul
Stoarceti o cana de suc de citrice proaspat(lamaii si/sau lamii verzi; sucul de grepfruit poate fi adaugat pentru a ajuta la gust). Amestecati sucul cu unul sau doi catei de usturoi si suc proaspat de ghimbir. Adaugati o lingura de ulei de masline organic de buna calitate. O cantitate mica de apa de izvor poate fi adaugata, dar cu cat mai acru amestecul, cu atat va fi mai de ajutor pentru ficatul tau. Faceti asta timp de 10 zile, urmate de 3 zile de pauza, si apoi inca 10 zile (se vor totaliza 20 de zile de curatare). Aceasta curatare ar trebui facuta complet de doua ori pe an, odata in primavara si odata in toamna.
Consumul a 85-225 g pentru fiecare portie ar trebui sa se dovedeasca binefacator. In plus, beti o cana de ceai organic, de curatare, de buna calitate pentru detoxifierea ficatului la o ora dupa consumarea sucului. Nici un fel de aliment nu trebuie mancat in ora dintre bautul sucului si bautul ceaiului.
Fie ca va faceti singuri sucurile pentru detoxifierea ficatului sau urmati o preparare diferita, asigurati-va ca sunt de cea mai buna calitate pentru a ajuta la asimilarea adecvata a nutrientilor astfel ca sa puteti obtine rezultatele dorite. Daca aveti intrebari despre prepararea de calitate a sucurilor sau daca va confruntati cu tulburari cronice ale ficatului, va rugam sa consultati un profesionist de incredere avand cunostinte in practicile holistice si sa va asigurati ca puneti toate intrebarile la care doriti sa capatati raspunsuri.
Pentru Constanteni dar nu numai , in curand, ceaiurile si sucurile pentru detoxifiere se vor putea gasi in ceainaria Forte Life ce se va deschide la mijlocul lunii Martie, va asteptam cu drag si va urma multa sanatate verde viu!
Sursele pentru acest articol includ:
Alternative Medicine: The Definitive Guide / Edition 2 by Larry Trivieri, John W. Anderson p. 175-176
http://www.medicalnewstoday.com/articles/96849.php
www.naturalnews.com – ficatul
Galea Gabriela