download

Helene Segara s-a nascut pe 26 februarie 1971, intr-un orasel din sudul Frantei. Venind pe lume intr-o familie zbuciumata, copilaria nu i-a fost una foarte usoara.

La varsta de 14 ani, a parasit casa mamei pentru a locui alaturi de tata. In aceeasi perioada a inceput sa cante prin baruri si cluburi.

Dupa zece ani de cariera si peste zece milioane de discuri vandute, Helene Segara a stiut sa se impuna ca o artista unica in genul abordat. Cu glasul ei scos din norme, dar si cu talentul sau de compozitor, tanara din Sudul Frantei combina genurile cu o usurinta rar intalnita: respectuoasa in fata romantismului clasic aflat la baza cantecului francez, ea se simte in largul ei in tinutele pop rock care condimenteaza spectacolele de varietati moderne.

Pentru a dobandi acest loc privilegiat printre marile nume ale cantecului francez, Helene nu a ales niciodata calea cea mai usoara, Segara nu a urmat niciodata ceea ce era „la moda”. Nu face parte din generatia tele-realitatii. La vremea debutului sau nu se purtau castinguri mediatizate, ci numai selectia artistica naturala: aceea din piano-baruri. Descurcareata, si mai ales foarte motivata, tanara tranteste usa casei parintesti si se emancipeaza, pentru a devora muzica: „Am plecat singura, la cincisprezece ani, ca sa imi traiesc visul”, spune ea.

Asadar isi face armata in piano-barurile din Sudul Frantei, unde isi va toci bocancii si isi va castiga tresele de cantareata. Aceasta este cea mai dura, dar si cea mai eficienta dintre scolile de cantat, aceea in care trebuie sa stii o mie cinci sute de cantece dintre cele mai dificile si in nu mai putin de sapte limbi.  Helene Segara stia ca  trebuie sa atraga publicul care te asculta doar cu o ureche sau ca trebuie sa seduci spectatori ce n-au venit acolo pentru tine si ca nu poti fi cantareata decat prin forta microfonului. Asa a inceput.

Publicul francez a simtit-o si nu a stat prea mult pe ganduri inainte de a iesi in intampinarea frumoasei Helene, caci o adopta inca de la primul album, CŒUR DE VERRE, rasplatit cu discul de platina. Prima melodie, primul hit, JE VOUS AIME ADIEU, al carei coautor este, ii aduce cantaretei premiul Rolf Marbot 1997. Apoi scoate VIVO PER LEI, duetul cu tenorul Andrea Bocelli, care stabileste faima tinerei, depasind milionul de copii vandute.

Mai ramanea sa isi arate deplinatatea talentului, ceea ce va face cu varf si indesat prin succesul fenomenal al musicalului NOTRE-DAME DE PARIS. In aceasta recitire muzicala a romanului lui Victor Hugo, Helene Segara incarneza o Esmeralda mai adevarata decat natura. Rezultatul – peste patru sute de reprezentatii in perioada septembrie 1998 – mai 2000 si peste doua milioane de albume vandute.

Cariera solo a Helenei Segara este tot mai accelerata: al doilea album, AU NOM D’UNE FEMME –un turneu de doi ani, incluzand Olympia si Palais des Sports; discul de diamant, pentru peste un milion si jumatate de copii vandute de exemplare ale discului. Populara, naturala, umana, a fost asadar nevoie de putina vreme pentru ca un sondaj sa o transforme pe Helene Segara in cantareata preferata a francezilor.

Cu single-urile ENCORE UNE FOIS, dar mai ales cu hitul ON N’OUBLIE JAMAIS RIEN, in duet cu italianca Laura Pausini, Helene Segara abordeaza un stil mai pop, care i se potriveste de minune. Ea da la iveala o paleta noua a talentelor sale.

Cu fiecare album, Helene reuseste sa surprinda. MON PAYS C’EST LA TERRE, noul album al Helenei Segara, cuprinde 15 melodii care reiau teme folclorice si imnuri din lumea intreaga, de la Concerto D’Aranjuez (muzica traditionala spaniola) – MON PAYS c’EST LA TERRE pana la SI J’AVAIS MOINS PEUR, celebra preluare irlandeza IF I CAN HAVE WORDS

Sursa: http://www.bestmusic.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *