O retete si gustoasa si deosebit de aspectoasa.

 

Ingrediente: O conopida mare si un broccoli, un borcan de smantana, doua oua, 100 grame telemea sau cascaval gras, un ardei gras rosu, mare, o nuca de unt, ulei, 100 de grame de masline fara samburi, sare si piper, cateva fire de marar.

Preparare
:
–    Curata si rupe in bucatele conopida si broccoli. Taie rondele si cotoarele. Pune-le intr-o sita si toarna apa clocotita peste ele.
–    Caleste in putin ulei, ardeiul gras taiat fasii.
–    Sparge ouale, bate-le ca pentru omleta, amesteca-le cu smantana, sare si piper, apoi cu telemeaua (sau cascavalul) rasa prin razatoarea fina.
–    Intr-o tava rezistenta la cuptor, unsa cu unt si tapetata cu o lingura de pesmet fin, aranjeaza buchetelele de conopida si broccoli oparite, presara ardeiul calit si maslinele taiate sau intregi si mararul taiat fin.
–    Pune pe deasupra sosul de oua cu branza si da totul la cuptor circa 30 de minute, la foc mic, in cuptorul incins bine inainte.

Serveste cald, dar este bun si rece.

 

Ramona Lengyel

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *