Un sant este definit ca o sapatura atunci cand lungimea ei depaseste cu mult adancimea. Santurile superficiale sunt de obicei considerate a fi la mai putin de 6 m adancime, dar si la adancimi mai mari de 6 m. In functie de dimensiunile unor santuri, excavatia poate fi efectuata manual sau folosind un digger mecanic.

Transeele sunt de obicei necesare pentru a permite amplasarea de servicii, conducte sau fundatii.

Patrunderea apei in sant este adesea o problema majora, iar locatiile maselor de apa subterane si straturile solului ar trebui sa fie cercetate inainte de efectuarea unei excavatii ample.

Daca nu sunt utilizate cutii de transee sau alte metode, laturile santului trebuie sa fie inclinate pentru a preveni intrarea in sant.

Exista trei tipuri de sol:

Tip A – Cel mai stabil: argila, argila argiloasa si hardpan (rezista la penetrare). Niciun sol nu este de tip A daca este fisurat, este supus vibratiilor de orice tip, a fost anterior perturbat sau nu are apa.

Tip B – Stabilitate medie: argila, nisip, argila medie si stanca uscata instabila; soluri anterior perturbate, cu exceptia cazului in care sunt clasificate altfel ca fiiond drept de tip C. Sunt astfel solurile care indeplinesc cerintele solului de tip A, dar sunt fisurate sau sunt supuse vibratiilor.

Tip C – Cel mai putin stabil: pietris, nisip moale, argila moale, sol scufundat sau roca densa, instabila grea si sol din care apa se scurge liber.

Niciun sant inclinat nu poate avea mai mult de 20 de metri adancime. Solul de tip A trebuie sa fie transat la un unghi de 53 de grade (noua centimetri inapoi pentru fiecare picior de adancime), cu exceptia faptului ca o sapatura „pe termen scurt” cu mai putin de 12 metri adancime poate fi inclinata la 63 de grade (o jumatate de metru inapoi pentru fiecare metru de adancime).

Solul de tip B necesita cel putin o panta de 45 de grade (un metru inapoi pentru fiecare metru de adancime), iar tipul C necesita un unghi de 34 de grade (un metru si jumatate inapoi pentru fiecare metru adancime).

Daca solul se afla in straturi de diferite tipuri, fiecare strat de pamant trebuie sa fie inclinat in functie de tipul sau sau de tipul de sub acesta, care este cel mai putin stabil.

Deoarece inclinarea nu necesita cutii de transee sau alte echipamente de ascutit, contractantii spun adesea ca este metoda de departe considerata cea mai ieftina. Cu toate acestea, costul indepartarii solului si al indepartarii acestuia de marginile unor santuri poate fi scump si poate depasi costul cutiilor sau al taierii.

Acest lucru se intampla in special in transee lungi si inguste (cum ar fi conducte) in care santurile si cutiile pot fi folosite peste si in timp ce santul este sapat si umplut, dar inclinarea necesita un sol extins de-a lungul intregii lungimi a santului.

Cand vine vorba de sapaturi de transee la locul de munca, este important sa cunoastem diferenta dintre scuturile santului si santul de transee. Materialele de strangere a santului sunt utilizate pentru fixarea peretilor unor santuri pentru a preveni prabusirea.

Asigurarea santurilor poate fi obtinuta folosind butoane hidraulice speciale pentru a proteja placajele pentru a proteja muncitorii de acoperirea murdariei uscate. Cilindrii hidraulici sunt pompati pana cand placile apasa pe peretii santului, fixandu-i pe loc.

Uneori, grinzile de otel sunt introduse in pamant, iar placile de otel sunt asezate prin alunecare alaturi de ele. In functie de tipul si lungimea lucrarii, unele metode sunt preferate fata de altele.

Scuturile de transee (numite uneori si cutii de sant) protejeaza lucratorii in timp ce lucreaza in interiorul unor santuri. Acestea se adapteaza pentru a se potrivi cu dimensiunea santului si sunt de obicei construite din otel sau aluminiu. Spre deosebire de materialele de slefuire ale santului, acestea nu sunt concepute pentru a tine peretii unor santuri si sunt doar acolo pentru a adaposti lucratorii de un colaps periculos al solului.

Sistemele de sprijiniri maluri ce pot fi gasite pe site-ul eurogrup-utilaje.ro sunt de cea mai buna calitate si provin de la producatori renumiti precum SBH produse in Germania.

Din 1986, SBH este partenerul firmelor de constructii ce ofera toate sistemele de perforare in transee de inalta calitate „Made in Germany”. La sediul central al companiei din Heinsberg, Germania, se creeaza solutii practice pentru orice nevoi. De la placi santuri din aluminiu ultra-usor, pana la placi santuri cu sina, cu glisant triplu, pentru adancimi mari.

SBH este furnizorul ce ofera o solutie completa pentru orice fel de nevoi. Experienta extinsa si de lunga durata in acest domeniu sta la baza firmei. Firma reactioneaza rapid la schimbarea si cresterea nevoilor pietei, iar dezvoltarea continua a produselor este un standard care se poate intalni la toate produsele SBH.

Latura inovatoare a liniilor de productie si automatizarea foarte avansata garanteaza o productie fara probleme si o calitate constanta a produselor de SBH.
Produsele SBH sunt aprobate in Germania si au primit certificate de testare GS si certificate de examinare de tip. Standardele stricte ale organismelor de certificare germane sunt, de asemenea, recunoscute la nivel international si simplifica sarcina pentru clientii care doresc sa importe aceste sisteme in tarile lor.
Industria constructiilor nu ar fi avantast atat de repede daca produsele precum cele oferite de SBH nu s-ar fi inventant. Aceste sprijiniri de maluri ofera siguranta muncitorilor care lcureaza asupra unui sant sau echipei desemnate sa schimbe tevile. Produsele SBH sunt printre cele mai bune de pe piata!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *