Duminica am avut parte de o zi foarte buna. Un amic cu care m-am impacat bine in copilarie m-a vizitat pe neasteptate. Acest prieten e plecat de multi ani in strainatate. A muncit din greu sa reuseasca sa-si construiasca o cariera frumoasa. Anul trecut a ajuns sa fie numit director de marketing la un lant de magazine. Cand ne-am vazut, mi-a dat o veste minunata. In curand va deschide si in tara un magazin.

Auzisem de el, dar habar nu aveam ca amicul meu lucreaza acolo. Nu prea am mai tinut legatura in ultimii ani, tocmai de data am fost surprinsa de vizita lui. MI-a zis ca nu l-a lasat inima sa nu ma vada avand o intalnire in apropierea locuintei mele.

Am povestit multe ore. Desi anii au trecut peste noi, nu ne-am schimbat prea mult. La un moment dat amicul a pomenit ca vrea sa achizitioneze un panou fotovoltaic policristalin  pentru noua sa casa pe care a cumparat-o langa magazinul  pe care il  va deschide în curând. I-am spus ca pot sa-l ajut in aceasta privinta daca doreste. Chiar cumnatul meu lucreaza in acest domeniu si se descurca de minune.

L-am sunat imediat sa-l rog, sa-l ajute pe prietenul meu. sa-si gaseasca cel mai potrivit model de panou fotovoltaic policristalin. A ramas ca cei doi sa vorbeasca la telefon mai pe seara despre asta. Azi ma suna amicul sa-mi zica ca sotul sorei mele i-a dat un nume de site si l-a sfatuit sa se uite la ofertele existente acolo.

Era bucuros ca deja a gasit ceea ce isi dorea. Mi-a multumit pentru ajutorul acordat.
Am profitat de ocazie sa-l fac sa-mi promite ca de acum incolo vom tine legatura. E pacat sa nu stim unul de altul avand un trecut atat de frumos. In copilarie eram ca fratii, locuiam in acelasi bloc, aceeasi scara, la un etaj diferenta. Totul faceam impreuna. Toata lumea ne vedea ca vom deveni iubiti mai tarziu, dar noi nu ne-am simtit niciodata atrasi unul de altul. Eu am fost foarte suparata cand el a decis sa plece in strainatate, desi l-am inteles de ce pleaca.

Mult timp m-am simtit singura, dar cu timpul mi-a trecut, mi-am facut alti prieteni, mi-am schimbat viata. Sunt multumita de ceea ce mi-a dat Dumnezeu sa traiesc, dar nu pot sa nu ma intreb cum era viata mea daca era posibil ca prietenul meu din copilarie cel mai bun sa fie alaturi de mine de-a lungul anilor. Sunt sigura ca era mult mai buna.

Nicio persoana din aceasta lume n-ar trebui sa-si traiasca viata fara prieteni, chiar daca are o familie. Nicio ruda nu poate sa inlocuiasca un prieten. Cu un amic poti sa vorbesti orice, cu mama, cu tata sau cu un frate nu poti asta, ai o retinere pentru ca ei te-au crescut si au anumite asteptari de la tine.

Cine este prieten cu tine cu adevarat, te accepta asa cum esti si te poti baza pe el in orice situatie.Cei care au prieteni adevarati sunt oameni norocosi.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *