Natura nu ne cere nimic, doar respect. Conform Organizatiilor Mondiale pentru protectia mediului, oamenii au consumat deja cea mai mare parte din resursele omenirii. 1,4 miliarde de oameni epuizeaza peste 80% din aceasta productie, de 60 de ori mai mult decat cei mai saraci cetateni. Daca productia si consumul ar ramane constante, am avea nevoie de doua planete pana in 2030. 5 iunie este Ziua Mondiala a Mediului. O data aleasa in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Ce am putea face pentru ca data de 5 iunie sa aiba o semnificatie aparte si noi sa avem o planeta curata si sanatoasa pentru mult timp?

  1. Alegeti tesaturi naturale

Da, nu toate tesaturile naturale sunt ecologice. Unele pot necesita pesticide grele. Produsele chimice perfluorurate, utilizate la producerea unor haine, pot fi daunatoare pentru mediu si sanatate. Tesaturile care necesita mai putine substante chimice sunt canepa, bumbacul organic, lana si matasea.

  1. Folositi ambalaje reutilizabile

Cumpararea constanta a sticlelor de apa de la distribuitor nu este buna pentru mediu. Un recipient reutilizabil este mai practic si apa poate chiar mai buna in sticla. Si reciclati hartie, plastic, ziare, sticla si cutii de aluminiu. Aceasta reciclare se poate face cu ajutorul unor cosuri colectare selectiva speciale. Astfel de cosuri, precum si eurocontainere si pubele, pot fi achiztionate de la magazine speciale precum sanito.ro. Magazinul online este un distribuitor de nadejde atat consumatorilor casnici, cat si celor industriali, de mai bine de 13 ani. Magazinul comercializeaza cosuri gunoi de dimensiuni si cu scopuri diferite, precum si alte produse folosite la curatare si igienizare. Iata un cos elegant, recomandat pentru reciclare: cosul de gunoi Horsens. Acest set pentru colectare selectiva este realizat din otel inoxidabil, atat de necesar pentru acasa, cat si pentru birou. Setul de reciclare Horsens are un design compact, fiind prevazut cu trei cosuri de gunoi individuale pentru o sortare mai usoara a deseurilor. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru a satisface cerintele de separare a deseurilor. Fiecare dintre cele trei pubele este echipata cu suport pentru sacul de gunoi, pentru o inlocuire si o colectare usoara. Aceasta statie de reciclare are un design modern si elegant, fiind ideala atat pentru companii, cat si pentru locuinte. Dimensiunile relativ reduse il fac de neinlocuit in oricare spatiu, avand 3 x 50/60 litri si dimensiuni de 70 x 30 x 70 cm.

  1. Reduceti deseurile

Alimentele produse, dar care nu sunt consumate, risipesc in fiecare an un volum de apa egal cu debitul anual al unui rau precum Volga, folosind 1,4 miliarde de hectare de pamant (aproape 30% din suprafata agricola mondiala) si ele sunt ede producerea a 3,3 miliarde de tone de gaze cu efect de sera. Asa ca nu cumparati mai mult decat este nevoie.

  1. Parcati masina si mergeti pe jos

Vara nu exista scuze: sa mergeti la munca cu bicicleta. Calatorind doar 5 km pe zi, lasandu-va masinile in parcare, puteti atinge 50% din obiectivele propuse pentru reducerea emisiilor de gaze de esapament pana in 2050.

  1. Reutilizati containerele din plastic

269 mii tone de plastic polueaza marile si padurile planetei. Plasticul din mare actioneaza ca un burete pentru contaminare. Si se poate muta in alimente, in special in grasimi sau alcool. Consecintele sunt multe: tumori, leziuni ale ficatului si rinichilor, disfunctii ale sistemului reproducator si modificari ale sistemului imunitar si hormonal. Nu respectam mediul inconjurator, nu ne respectam pe noi insine.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *