Indiferent cat de mult va spune cineva ca gelurile UV sunt mult mai bune decat acrilul, nu este adevarat. „Ambele procese implica chimicale si procese complexe pentru a se lega de unghiile naturale”. „In afara de respiratia din toxine, pielea si unghiile noastre absorb ceea ce le punem pe ele”.

Acrililul poate provoca mai multe leziuni patului unghiilor, ducand la riscuri de infectie, pete albe si unghii rigide. Dar gelurile nu sunt mai bune. Intarirea lor in lumina UV deschide pielea pana la riscurile care decurg din aceasta expunere, iar inmuierea lor in substante chimice dure poate deteriora unghiile si cuticulele.

Spatiile albe indica deficitul de vitamina

Poate ca unul dintre cele mai frecvente mituri de unghii pe care le-am auzit este ca petele albe pe unghii sunt semne de deficit de calciu. De cele mai multe ori, spatiile albe sunt de fapt rezultatul traumelor unghiilor. Vedem o multime de femei care au pete albe cauzate de un gel sau de manichiura acrilica, sau procesul de indepartare a acestora, iar unghiile lor au fost distruse. Ridicarea, muscatura, folosirea necorespunzatoare a instrumentelor asupra unghiilor sau orice alt prejudiciu cauzat de unghii provoaca aceste pete albe. Pentru a evita astfel de urme, aveti grija deosebita cu unghiile, mai ales dupa o manichiura aspra.

Unghiile trebuie sa „respire”

Am auzit aceasta fraza repetata de atatea ori. In timp ce o pauza intre imbunatatiri nu este niciodata o idee proasta, unghiile tale nu trebuie sa „respire” oxigenul. Unghiile obtin nutrienti din fluxul sanguin si nu aerul real. Totusi, puteti sa le acordati timp pentru a creste si rehidrata daca doriti sa remediati daunele cauzate de unghiile artificiale.

Consumul de gelatina intareste unghiile

Unghiile sunt realizate din keratina de proteine, ceea ce explica conceptia gresita ca mancarea gelatinei, un alt tip de proteina, le va intari. Cu toate acestea, nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina aceasta afirmatie. Acelasi lucru este valabil si pentru aplicarea gelatinei topice la unghii. Pentru a imbunatati unghiile slabe ni se sugereaza sa luam o pauza de la substantele chimice si imbunatatiri dure si sa consumam in schimb niste biotina.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *