download (8)

In farmacia naturii exista plante cu o putere atat de mare de vindecare, incat s-ar spune ca Dumnezeu le-a creat in mod special pentru a ne ajuta sa luptam cu cele mai negre boli. Orzul si ovazul verde se numara printre ele. Surse miraculoase de energie si de vitalitate, ele ne sunt la indemana, primavara pe camp, iarna in „gradina” din ghiveciul de pe fereastra, iar de curand si sub forma de preparate absolut naturale, care pastreaza substantele active ale plantelor la parametri maximi. In ce consta miracolul orzului si ovazului verde si de ce e bine sa-i aflam tainele, ne spune MARIUS REBENCIUC, o persoana care le-a incercat puterea nemijlocit.

Campionul tuturor vitaminelor: ORZUL

– Impreuna cu colegii dvs. de la firma „Cerasus”, ati reusit sa realizati o serie de pulberi cerealiere care-si pastreaza proprietatile terapeutice, ca atunci cand sunt proaspat recoltate. Cum s-a nascut interesul dvs. pentru aceste preparate?

– Acum cativa ani, am avut o serioasa problema de sanatate. Am facut tratamentele recomandate de medic, dar nu ma simteam bine deloc, iar analizele – repetate constant – relevau ca boala progresa mai departe. Mai mult, pe fondul consumului de medicamente, mi-au aparut si o serie de probleme la stomac, iar parametrii hepatici aratau clar o intoxicatie medicamentoasa. Atunci m-am decis sa opresc tratamentul medicamentos si am consultat un fitoterapeut. Mi-a recomandat cura cu suc de orz verde, pe care trebuia s-o urmez zilnic, timp de sase luni. In paralel, mai luam doar un ceai dintr-un amestec de plante, recomandat pentru dezintoxicarea ficatului. Inainte de a incepe cura cu suc de orz verde, eram foarte slabit, n-aveam putere nici sa ma ridic din pat dimineata… La sfatul terapeutului, puneam boabe de orz in vata udata, iar cand incolteau le plantam in glastre. Asteptam sa creasca suficient, apoi rupeam tulpinile fragede si le transformam in suc. Repetam operatiunea zilnic, pentru a avea mereu seminte germinate, gata sa le plantez, insa orzul crestea greu si mladitele verzi nu-mi ajungeau sa fac suficient suc pentru a urma corect tratamentul. Aveam apartamentul plin de farfurii cu seminte, glastre si pamant de flori… Plantarea orzului devenise un calvar, si atunci am cautat pe internet o sursa de orz verde. Am gasit pe un site american un produs sub forma de pulbere, pe care l-am comandat online, cu toate ca era foarte scump. Dupa ce l-am primit si am inceput sa-l folosesc, am fost surprins sa constat ca intre sucul proaspat stors si cel facut din pulbere nu era nici macar diferenta de gust, iar rezultatele curei au fost peste asteptari. Eram din ce in ce mai energic, durerile de stomac au disparut, iar analizele medicale se imbunatateau din zi in zi. Ulterior, urmand si un tratament cu plante medicinale, am scapat definitiv de boala. Terapeutul care m-a vindecat a murit, din pacate, dar eu consider drept o mostenire de viata sfatul lui de a bea permanent sucuri de orz si ovaz verde, daca vreau sa uit de boala. Ceea ce am si facut…

– Iar apoi i-ati transformat sfaturile intr-un produs personal…

– Intr-adevar, studiind calitatile terapeutice ale cerealelor in diferite tipuri de boli, am fost preocupat sa-mi realizez singur pulberile. In primul rand, am aflat cum se pot pastra intacte enzimele, vitaminele si microelementele care le confera cerealelor proprietati terapeutice de exceptie. Procesul de obtinere a pulberilor nu se face prin uscare, ci prin concasare, in urma pulverizarii cu aer rece, ceea ce permite prezervarea continutului de nutrienti al cerealelor verzi. M-am mutat apoi la Galati, si am luat in arenda o suprafata mare de teren, sperand sa pot pune bazele unei plantatii ecologice, pe care sa cultiv cerealele de care am nevoie pentru realizarea pulberilor. Dar birocratia si lipsa de comunicare a factorilor responsabili din Ministerul Agriculturii mi-au franat proiectul, cel putin pana acum… In prezent, importam – destul de scump – pulberi realizate din cereale atestate ECOCERT, cultivate la cele mai inalte standarde, in ferme ecologice, pe care le ambalam si le comercializam. Speram ca in cel mai scurt timp sa avem propriile culturi ecologice de cereale, ceea ce va face si pretul pulberilor mai accesibil publicului larg.

– Care sunt principalele proprietati terapeutice ale orzului verde?

– Orzul este considerat un aliment-medicament, proprietatile lui nutritive si medicale fiind demonstrate stiintific. Cercetatorii au descoperit in germenii de orz substante active cu efecte terapeutice in hepatita, cancer, pancreatita, anorexie, tuberculoza sau diabet.

Orzul verde are un rol important in buna functionare a organismului: stimuleaza sistemul imunitar si incetineste procesele de imbatranire celulara. Contine elemente valoroase, de care organismul are nevoie: proteine, potasiu, siliciu, calciu, fier, vitaminele A, B si C. „Orzul verde contine de sapte ori mai multa vitamina C decat portocalele, de 250 de ori mai multa vitamina A decat salata verde, de 25 de ori mai mult potasiu decat bananele, de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele, de 12 ori mai mult fier decat telina, de 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul, de 23 de ori mai multa biotina decat laptele, fiind totodata cea mai bogata sursa de superoxid dismutaza (SOD)” – afirma d-na prof. dr. Angela Elena Beju, care a cercetat compozitia plantei. SOD-ul natural este un preparat enzimatic de origine vegetala, cu efecte deosebite in vindecarea bolilor, revitalizarea organismului si incetinirea proceselor de imbatranire, prin inactivarea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile, care ataca structura membranelor celulare, distrugand aparatul genetic al celulelor si limitandu-le procesul de regenerare si buna functionare. Celulele astfel distruse nu-si mai indeplinesc rolul fiziologic si perturba functia organului din care fac parte. Acest cerc vicios poate fi intalnit la orice aparat si sistem al organismului, fiind vinovat de instalarea afectiunilor cronice. De asemenea, excesul de radicali liberi duce la imbatranire prematura, alergii, boli ale sistemului cardiovascular, ateroscleroza, scleroza difuza, varice, artrita, cataracta, diabet, Alzheimer, Parkinson, sindromul surmenajului cronic, determinand si procese inflamatorii in tesuturi si articulatii.

Orzul verde a fost indelung cercetat in strainatate, Japonia fiind tara unde s-au pus bazele cercetarii acestui aliment-medicament. Primul om de stiinta care si-a concentrat eforturile in cercetarea orzului verde este Yoshihide Hagiwara, doctor in stiinte medicale, absolvent al Universitatii Kumamoto. Acesta a introdus in alimentatia unor voluntari sucul de orz verde pentru a inlocui lipsa de vegetale crude, observand o perioada lunga de timp efectele plantei asupra organismului lor. Eforturile sale de a gasi o sursa alimentara cu actiune enzimatica, capabila sa contracareze imbatranirea si imbolnavirea, au fost recunoscute de catre Fundatia Internationala de Medicina Preventiva, inca din anul 1981. Dr. Hagiwara a descoperit uimitoarele efecte ale sucului din orz verde si a fondat „Asociatia Verde a Sanatatii”, pentru promovarea efectelor tamaduitoare ale pulberii din orz verde. Dr. Hagiwara si-a continuat cercetarile in cadrul unor studii clinice asupra bolnavilor de diabet zaharat. Constatase ca starea de sanatate a pacientilor cu diabet zaharat tip I sau II se inrautateste simtitor, in special din cauza regimului alimentar restrictiv impus de boala in sine, sistemul imunitar al acestora avand de suferit. Analizand compozitia orzului verde, el a constatat ca este foarte bogat in crom. Cunoscand faptul ca aportul de crom (in deficit, la bolnavii de diabet) are rolul sa regleze productia interna de insulina, iar SOD-ul natural incetineste procesele inflamatorii, pentru limitarea complicatiilor diabetului, medicul japonez le-a administrat zilnic pulbere de orz verde, iar efectele au fost uimitoare! El a constatat ca pulberea din orz verde imbunatateste sensibilitatea tisulara la insulina, regland glicemia, prin mentinerea unor niveluri optime ale glucozei.
Recunoscut pentru proprietatile antiinflamatorii, pentru capacitatile normotensoare, ca tonic al sistemului nervos si imunitar, ca stimulent digestiv ori al cresterii, orzul verde este unul dintre alimentele-medicament care nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica a oricarei familii.

Pentru a obtine suc de orz verde, putem sa cumparam orz de la piata, sub forma de boabe, pe care il plantam, il udam, asteptam cu rabdare sa creasca suficient, ii taiem tulpinile si il trecem prin masina de tocat ori prin storcator. In anotimpul rece, putem folosi pulberea de orz verde, care, dizolvata in apa sau suc de fructe se transforma in suc din orz verde – un adevarat elixir al sanatatii, obtinut mult mai simplu, intr-o maniera adaptata nevoilor omului modern, care se lupta tot mai des cu timpul. Pulberea din orz verde „DEEP GREEN – Puterea Naturii” este ambalata cu grija si inchisa ermetic in recipiente speciale, care conserva proprietatile curative ale pulberii. Deep Green este un supliment nutritiv concentrat, care contine toti nutrientii si toate oligoelementele specifice orzului verde, in proportii fiziologice. Astfel, amestecand 3-5 g (o lingurita) de pulbere din orz verde cu 50-100 ml de apa, suc natural de fructe (neaparat la temperatura camerei, pentru a nu distruge enzimele prezente in pulbere), obtinem o bautura care ne umple de energie si vitalitate. Cura cu pulbere din orz verde se poate tine preventiv, timp de 3 luni, de regula primavara si toamna – pentru imbunatatirea functiei sistemului imunitar si prevenirea imbolnavirilor din sezonul rece, ori in scop curativ, in cazul afectiunilor amintite, timp de 6 luni, cu 6 luni de pauza.

Planta capului si a nervilor: OVAZUL

– O ruda apropiata a orzului e ovazul. Pentru ce boli este recomandat?

– Ovazul este considerat tot o planta miraculoasa, ca si alte cereale precum orzul, secara si graul. Ovazul este un aliment-medicament, fiind demonstrat faptul ca fulgii sau faina integrala din ovaz sunt produse dietetice si totodata mijloace terapeutice utilizate in tratarea diferitelor probleme de sanatate – insomnii, dureri de cap, anemii, guta, constipatie sau chiar dislipidemii. Ovazul ne furnizeaza la fel de multe proteine ca si graul, este bogat in fibre si vitamine, fiind recunoscut ca un excelent tonic al sistemului nervos central. Din acest motiv, ovazul este indicat in starile de stres, astenie, insomnii sau in combaterea cefaleei. Una dintre primele insemnari despre ovaz apartine vindecatoarei medievale Hildegard von Bingen, care in secolul al XII-lea scria ca ovazul verde „imbunatateste starea de spirit si limpezeste mintea”, plantei fiindu-i astfel recunoscute beneficiile in tratamentul epuizarii nervoase, al insomniilor si afectiunilor sistemului nervos inca din timpuri stravechi.
Atat in medicina traditionala, cat si in fitoterapia moderna, sucul de ovaz verde este indicat pentru compensarea carentelor nutritionale, in sustinerea capacitatii organismului pentru desfasurarea activitatilor zilnice fara aparitia starii de oboseala, pentru consolidarea mentala generala (in special la copii), ca suport cognitiv in situatii stresante – perioade de concentrare, invatare si memorare, pentru abilitate, vigilenta si adaptare in conditii de stres. Sucul de ovaz verde este util si in combaterea tulburarilor cardiace pe fond nervos, fiind un excelent sedativ nervos, eficient si in stari de neurastenie, depresie, anxietate acuta si cronica.
Suprasolicitarea organismului in efortul fizic si intelectual prelungit poate duce la aparitia unor tulburari ale somnului si la stari de iritabilitate, iar pentru a contracara aceste manifestari neplacute este recomandat sucul din ovaz verde. Sucul de ovaz induce un somn normal, odihnitor, normalizeaza valorile tensiunii arteriale, reduce nivelul crescut al colesterolului si al acidului uric, ajuta la detoxifierea organismului prin combaterea constipatiei, fiind totodata un bun tonic si revigorant in starile de convalescenta dupa boli grave sau interventii chirurgicale. Sucul din ovaz verde imbunatateste si performantele sportive, prin aportul energetic marit.

Ovazul poate fi procurat de la piata, sub forma de seminte, insa procesul de plantare si germinare este indelungat. Varianta propusa de noi este pulberea din ovaz verde Deep Green – un produs atestat ECOCERT, realizat din ovaz cultivat in ferme ecologice, sub forma de supliment nutritiv concentrat, in compozitia lui fiind prezente toate oligoelementele si toti nutrientii din ovazul verde. Se recomanda consumul a 3-5 g (o lingurita) de pulbere din ovaz verde, dizolvata in apa plata sau suc natural de fructe (la temperatura camerei), de trei ori pe zi, timp de 2-3 luni, in 2-3 cure pe an, cu cate o luna pauza.

– Pulberile de cereale pot fi folosite ca tratament unic in afectiunile amintite de dvs. sau sunt doar adjuvante, recomandate in paralel cu alte tratamente?

– Concret, pulberile de orz si ovaz verde actioneaza direct asupra sistemului imunitar si a sistemului nervos, iar primele reactii se observa rapid, la circa 2-3 saptamani de cura. In afectiunile pe care le-am amintit au actiune terapeutica certa, demonstrata de cercetari medicale si studii clinice. In paralel, pot fi utilizate ca suport pentru alte tratamente, pentru aportul de enzime, vitamine si oligoelemente care sustin sistemul imunitar in lupta organismului cu boala, dar si pentru efectul lor antioxidant.
Din pacate, in prezent, in ciuda tehnologiei moderne si a stiintei avansate, omul inca sufera de maladii devastatoare, de la varste din ce in ce mai fragede. Hildegard von Bingen spunea ca vindecarea este un proces care are loc pe mai multe planuri, la care corpul participa alaturi de suflet si spirit, in armonie cu Dumnezeu si cu Cosmosul. Arta vindecarii vizeaza intotdeauna cauzele, nu simptomele bolilor, iar omul trebuie privit ca un intreg alcatuit din trup, suflet si spirit. Natura ne pune la indemana toate remediile pentru echilibrarea sufletului si tratarea trupului. Depinde doar de noi sa le alegem si sa le folosim.

Sursa: http://www.formula-as.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *