Remorca auto se dovedeste a fi o extensie foarte utila a portbagajului, mai ales pentru excursii in familie sau pentru cand decidem sa schimbam domiciliul. In ziua de astazi, se gasesc o multime de accesorii remorci in magazinele online care pot fi achizitionate printr-un simplu click. Insa, inainte de a cumpara accesorii sau remorci, trebuie sa stim care sunt diferentele intre o remorca auto 750 kg si una ce depaseste aceasta greutate.
Remorcile mai mici de 750 kg, care sunt conduse fara placute de inmatriculare si fara a fi nevoie de o licenta speciala, nu trebuie sa treaca ITP-ul. Cu toate acestea, nu uitati sa verificati remorca inainte de a pleca intr-o calatorie, chiar daca nu o folositi des. Nu uitati sa verificati si alte detalii precum: fixarea carligului, functionarea franei de remorca (daca exista), axe si roti si functionarea corecta a luminilor.
Remorcile cu peste 750 kg, inregistrate cu o placa rosie si cu propriile documente trebuie sa treaca ITP-ul la fiecare 2 ani de la inregistrarea lor in primii 6 ani, in fiecare an intre 6 si 10 ani si la fiecare 6 luni in remorci de mai bine de 10 ani.
Ce trebuie sa stim despre folosirea unei remorci?
Una dintre cele mai grave situatii de a remorca cu o remorca este atunci cand exista o cruce sau o traversa. Pentru a evita spaimele inutile in timpul calatoriei dvs., este recomandat sa distribuiti greutatea pe remorca, precum si sa reduceti viteza sau chiar sa asteptati ca vantul sa scada. In ceea ce priveste viteza, limitele de viteza pentru masinile cu remorca sunt distribuite diferentiat. Pe autostrazi si sosele, masinile cu o remorca cu o greutate de pana la 750 kg, limiteaza 90 km / h; autoturismele cu remorca de peste 750 kg, limita de 80 km / h. Pe drumurile conventionale marcate drept benzi pentru masini si pe restul drumurilor conventionale, cu conditia ca acestea din urma sa aiba un umar pavat de 1,50 metri sau mai mult in latime sau mai mult de o banda pentru unele dintre directiile de trafic: 80 km / h . In restul drumurilor din afara orasului: 70 km / h.
In zonele urbane, urmati indicatoarele de 50 sau 30 km / h. Si in final, daca mergeti pe drumuri, viteza maxima va fi de 25 km / h.
In acelasi mod in care trebuie sa adaptati presiunea rotilor pentru a conduce cu o sarcina, trebuie sa o faceti si pentru a transporta o remorca inainte de a incepe calatoria.
Acum, mai mult decat oricand, este important ca in timpul calatoriei sa respectati si chiar sa prelungiti distanta de siguranta cu vehiculul in fata, pentru ca daca trebuie sa efectuati o franare de urgenta, veti avea nevoie de mai multi metri decat de obicei pentru a opri vehiculul.
Pe cat posibil, incercati sa usurati cat mai mult greutatea pe care o purtati in portbagajul masinii, pentru ca spatele sa nu scada in inaltime. Cand remorcati, incercati sa mentineti centrul de greutate chiar in fata rotilor remorcii si cat mai jos.
Foarte util articolul, multumesc pentru sfat si pentru link!