Carnea de porc comercializata in acest moment in SUA este contaminata in proportie de 69% cu bacteria periculoasa Yersinia enterocolitica, releva o recenta examinare a esantioanelor de carne prelevate de-a lungul Statelor Unite ale Americii de catre expertii ai Consumer Reports, relateaza ABC News.
Aceasta bacterie, conform datelor furnizate de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, afecteaza mai mult de 100.000 de americani pe an, in plus fiecarui caz diagnosticat ii corespunde mai mult de 120 de cazuri nediagnosticate.
Simptomele bolii sunt destul de severe si pot include febra, crampe si diaree cu sange, subliniaza medicii.
Pentru studiul sau Consumer Reports a prelevat probe de la tipurule de carne de porc cumparata cel mai frecvent de milioane de americani in toat? tara. In total, au fost examinate 148 cotlete de porc si 50 de esantioane de carne tocata.
Aproape 96% din probele examinate erau infectate cu Yersinia si 11 % cu enterococi. Salmonella si Listeria, doua bacterii mai cunoscute si mai frecvent intalnite, au fost depistate doar in 4% din cazuri si, respectiv 3%.AGERPRES
Dr. Mirela Wagner