images (14)

Ziua Mondiala a Apei este sarbatorita in intreaga lume pe data de 22 martie, prin diferite activitati, menite sa aduca in atentia opiniei publice problemele legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a apelor.

Adunarea Generala a Natiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondiala a Apei, iar de atunci aceasta a fost sarbatorita anual.

In decembrie 2010, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a declarat 2013 ca An International al Natiunilor Unite pentru Cooperare in domeniul Apei (Rezolutia A/RES/65/154), cu tema „Apa si cooperarea internationala”.

Situatia apei se degradeaza in marile orase ale lumii, unde are loc o urbanizare galopanta si necontrolata, avertizeaza Gerard Payen, expert pe langa secretarul general al ONU.

„In zona rurala, situatia se amelioreaza. In schimb, in zonele urbane, toti indicatorii sunt pe rosu, situatia se degradeaza in medie in toate orasele cu o puternica crestere demografica”, a declarat Payen intr-un interviu pentru AFP. – See more at: http://www.imparte.ro/Stiri-si-evenimente-caritabile/22-martie-Ziua-Mondiala-a-Apei-2939.html#sthash.xndg2RQQ.dpuf

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *