download (64)

Pe 13 februarie se sarbatoreste Ziua Internationala a Radioului care a fost proclamata pe 3 noiembrie 2011 si propusa de Spania. Ziua marcheaza prima emisie a postului de radio al Natiunilor Unite din 1946.

Directorul general al UNESCO, Irina Bukova, a proclamat aceasta zi, iar scopul acesteia este de a incuraja ascultatorii si realizatorii sa imbunatateasca legatura dintre posturile de radio la nivel national si international, de a promova accesul facil la informatii si libertatea de expresie prin acest mijloc de comunicare.

Toate statele si organizatiile membre ONU, organizatiile internationale si regionale, asociatiile profesionale si sindicatele de radiodifuzine, ONG-urile au fost invitate sa ia parte la sarbatorirea acestei zile, asa cum considera de cuviinta.

Pregatirile premergatoare primei editii a Zilei Mondiale a Radioului au adus cateva seminarii in Londra desfasurate cu ajutorul Lifeline Energy, FrontlineSMS, SOAS Radio, Empowerhouse. Astfel, s-a avut in vedere modul in care radioul ajunge chiar si la cele mai indepartate si vulnerabile comunitati.

In plus, toate posturile radio si ascultatorii sunt indemnati sa realizeze schimburi de mesaje audio de promovare a radioului cu o durata de cel mult 60 de secunde.

Dirijorul german Ralf Sochaczewsky este invitat la Sala Radio din Bucuresti pentru un concert cu lucrari ale compozitorilor Mozart, Rameau, Ravel. Tot acolo se vor mai afla si Orchestrele si Corurile Radio Romania.

Sursa: http://www.manager.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *