download

William Hurt s-a nascut pe 20 martie 1950, in Washington, District of Columbia.Dupa trei nominalizari consecutive la premiul Oscar cu: „Kiss of the Spider Woman” (1985), „Children of a Lesser God” (1986) si „Broadcast News” (1987) William Hurt isi vede visul implinit dupa optesprezece ani fiind rasplatit in fine de membrii Academiei de Film in 2005 pentru rolul secundar „Richie Cusack” din thrillerul „A History of Violence”. Astfel s-a facut dreptate unui actor important din generatia nascuta in deceniu sase. A vazut lumina zilei in Washington D.C. ca fiu al unui inaltului functionar al U.S. State Department Alfred McCord Hurt si al ziaristei Claire Isabel (nascuta McGill) de la publicatiaTime.

Absolva in 1968 Middlesex School  unde a fost vice-presedintele  Clubului Dramatic. Urmeaza in continuare Teologia la Tufts University si in paralel se inscrie la Juilliard Drama School alaturi de Christopher Reeve. Primul rol major Eddie Jessup  il va primi in SF-ul „Altered States” (1980). Urmeaza o serie de pelicule atrag atentia producatorilor si regizorilor de la Hollywood asupra potentialului tanarului actor. Paralel John Hurt isi continua si cariera de actor dramatic pe Broadway. Un repertoriu bogat: Henry V, Hamlet, Unchiul Vania, Richard II, Hurlybury, My Life, sunt piese ravnite de orice actor.

A primit pentru prestiile sale pe scena o serie de premii prestigioase: Tony Award, Obie Award, Spencer Tracy Award. Vorbitor fluent de limba franceza are o casa in care locuieste o buna parte din an la Paris. Are o fata Sandrine Bonnaire actrita si un fiu Alex cu prima sotie Sandra Jennings. Mai are doi fii Sam si William Hurt din perioada casatoriei (1989-1992) cu Heidi Henderson. Are o filmografie impresionanta aparand in peste 80 de pelicule.

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *