Vrei sa incepi sezonul cald cu preparate culinare light? Iata cateva retete pe care le poti prepara la aragaz!

03 iun., 2015

Vara este perioada in care ne dorim sa consumam cat mai putine calorii pentru a nu ne confrunta cu kilogramele in plus, iar pentru a face acest lucru posibil, ne folosim de toate retetele culinare? pe care le avem notate in cartea cu bucate alese. De regula, in sezonul de vara gospodinele aleg sa prepare mancaruri folosindu-se de legumele sezoniere, intrucat acestea au un puternic complex de vitamine si nutrienti care ajuta la stabilirea unui raport optim de calorii in fiecare zi! Preparatele culinare light sunt la moda astazi, ele fiind echilibrul perfect al cantitatii de calorii necesare corpului,? astfel ca tot mai multe familii aleg sa serveasca o mancare calda, gatita direct la aragazul din propria bucatarie! Daca iti doresti sa mananci sanatos vara aceasta, iata cateva retete culinare pe care le poti prepara rapid si santos chiar la tine acasa!

Iti place tocanita de ardei? Iata o reteta sezoniera preparata la aragaz in doi timpi si trei miscari!

Tocanita de ardei este o adevarata delicatesa in timpul anotimpului cald, mai ales daca este preparata din ardei proaspeti culesi direct din gradina! Este un preparat usor si deloc pretentios astfel ca il poti prepara rapid folosindu-te de tehnicile tale de gospodina desarsita si eficacitatea argazului pe care il ai in bucatarie. Pentru se toaca ceapa si ardeiul in diferite forme, fie julien, fie in bucati patrate, dupa care se aseaza pe aragazul pornit o cratita de dimensiune medie in care vei pune 2 linguri de ulei. Ceapa se pune la calit, iar in momentul in care devine translucida poti adauga ardeiul tocat si un pahar de apa. In momentul in care legumele s-au imuiat, poti adauga 2 linguri de bulion, iar dupa 5minute poti presara in eventai sare, piper si o legatura de patrunjel tocat. Pentru ca este o mancare sezoniera pe care o vrei preparata rapid, trebuie sa dispui de un aragaz eficient care sa dispuna de o capacitate optima de functionare pentru ca dorinta sa iti fie rapid indeplinita!

Adori cartofii nature si puiul la rotisor? Foloseste cuptorul aragazului si gateste o reteta exclusivista!

Cartofii nature alaturi de un pui la rotisor reprezinta cina perfecta in serile de vara. Alaturi de o salata verde si un suc natural, iti poti incanta familia cu un meniu complet si sanatos! Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de un aragaz performant care sa contina in interiorul cuptorului rotisorul special pentru a pregati puiul, elementul principal al acestei retete.

Cartofii se curata si se aseaza intr-o tava mare pe care o vei aseza in cuptorul preincins al aragazului. Inainte de acest pas insa, se unge puiul intreg cu mirodenii si se pozitioneaza pe rotisor aflat inautrul cuptorului astfel c ail vei prepara in acelasi timp cu cartofii. Dupa ce garnitura este gata, poti prepara pe aragaz un dressing din sos de rosii pe care il poti condimenta cu busuioc si oregano, iar dupa ce puiul este gata le poti servi impreuna alaturi de salata verde.

De regula retetele de sezon sunt cele preparate de gospodinele care folosesc argazul propriu din bucatarie. Insa in cazul in care aragazul este mult prea vechi, orice mancare va prinde o crusta artagoasa si arsa care va da un gust ciudat mancarii. Daca ai nevoie de un argaz eficient pentru a gati cele mai exclusiviste retete de sezon, poti profita de cele mai bune preturi oferite de magazinul online Rombiz.ro si achizitioneaza-ti rapid un electrocasnic modern de care vei avea nevoie in orice moment!2 of 2 items

 

 

Distribuie

About the author

Related Posts

Leave a reply