download (54)

Victor Rebengiuc s-a nascut la 10 februarie 1933, in Bucuresti. Student la clasa Aurei Buzescu si a lui Vlad Mugur, absolvent in 1956 al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, unul dintre ilustrele nume ale ‘”promotiei de aur”, Victor Rebengiuc isi leaga destinul artistic profund de cel al Teatrului Bulandra. 

Aici a fost intalnirea cu Lucia Sturza Bulandra, dupa anii minunati petrecuti la Craiova cu Vlad Mugur si cu alti colegi ilustri – Amza Pellea, Silvia Popovici, Gheorghe Cozorici. Aici a fost intalnirea cu Liviu Ciulei, regizorul si directorul de teatru care a reusit sa gandeasca si sa formeze una dintre cele mai solide si remarcabile trupe de teatru, profesionista, performanta, occidentala.

Victor Rebengiuc si-a petrecut un timp alaturi, fidel, de marele profesor, de regizorul Radu Penciulescu in incercarea fondarii si organizarii Teatrului Mic, unde a si jucat la sfarsitul anilor saizeci, printre altele, „Doi pe-un balansoar”, alaturi de Leopoldina Balanuta.

A revenit la Bulandra, unde a ramas toata viata alaturi de marii actori si regizorii ai trupei sau invitati Este membru al trupei Teatrului Bulandra Bucuresti din 1957. Joaca insa si in spectacolele altor teatre cum ar fi: Teatrul National Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul National din Cluj Napoca sau Teatrul Arca.

A fost rector al UNATC „I. L. Caragiale” Bucuresti in perioada 1990-1996. A fost director al Teatrului Bulandra intre anii 1996-1998.

Este casatorit, din 1965, cu actrita Mariana Mihut si au impreuna un fiu, Tudo

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *