20130426_171340

Cred ca aducerea unui copil pe lume e cel mai frumos lucru ce i se poate intampla unei femei. Asa e si in cazul Aurei Chirita, care dupa multi ani de incercari, a ramas insarcinata cu micutul David, ”bulgarasul ei de fericire ” . In luna 28 de sarcina, dr i-a descoperit Aurei un polihidramnios (lichid amniotic peste limita normala), din cauza caruia era in pericol de a pierde copilul. Dar Dumnezeu a ajutat-o si pe 3 decembrie 2012 l-a nascut pe David in conditii normale. Pana la 6 saptamani totul a fost minunat, toti erau fericiti cu ingerasul lor frumos.

Intr-o zi Aura a observat ca David a racit si s-a dus cu el la spital. Acolo dr a observat ca micutul are pielea galbena si imediat l-a diagnosticat cu icter prelungit. Timp de 2 zile Aura si David au stat internati in spital unde copilului i s-a dat sa manance numai mucilagiu de orez, pentru tratarea diareei cauzate de administrarea de antibiotice. I-a fost interzis mamei sa-l hraneasca cu lapte matern sau praf, iar dupa aceste doua zile s-a constipat foarte tare dezvoltand  meteorism abdominal. In a treia zi, Aura s-a hotarat sa se mute cu David la spitalul Emilia Irza din Bucuresti unde dr l-a gasit pe copil cu abdomenul umflat. I s-a facut o ecografie si au fost trimisi la Grigore Alexandrescu, intrucat dr. credeau ca va fi nevoie de o interventie chirurgicala. Medicii de la Grigore Alexandrescu au infirmat necesitatea unei interventii chirurgicale si apoi mama si micutul au revenit la spitalul Emilia Irza  . Dianosticul investigatilor a fost unu cumplit pentru toti cei care ii iubesc pe David, infectie cu CMV (citomegalovirus) sisuspiciune pentru atrezie de cai biliare. .

A urmat o alta internare la spitalul de boli infectioase, Victor Babes unde timp de o luna, micutul a fost tratat pentru CMV. La internare dr a spus ca are sanse minime de vindecare avand in vedere varsta.. Aura spune ca: ”Am suferit cu el la fiecare intepatura, la fiecare branula schimbata din doua in doua zile. Din cauza faptului ca nu mai avea vene a fost necesar sa i se puna un cateter prin denudare ”. Rezultatul virimiei a fost bun ( nedetectabil) si a urmata o alta internare spitalul Marie Curie pentru celalalt diagnostic, atrezia de cai biliare. Dr de acolo a spus ca are ciroza si ca nu o sa reziste unei interventii cum ar fi colangiografia sau biopsia.

Dupa 2 saptamani de spitalizare  i s-a facut biopsia. Rezultatul a fost de  atrezie de cai biliare extrahepatice, dar si de puncte de fibroza ceea ce ar indica un inceput de ciroza. Problema cailor biliare ar fi putut fi rezolvata printr-o interventie numita Kasai pana la varsta de 3 luni. Acum e prea tarziu. Micutul David a implinit pe 3 aprilie 4 luni si are mare nevoie de un transplant hepatic.

Medicii de la Spitalul Saint Luc din Belgia dar si de la Regesburg si Hannover din Germania sunt dispusi sa il salveze pe David, si sa ii realizeze transplantul, insa costul operatiei e mult prea mare pentru familia lui David (100000 de euro)

Aura a inceput sa faca dosarul pentru transplant in strainatate pentru ca in tara nu este posibil decat la copii mai mari de 1 an. Chiar daca dosarul va fi aprobat, iar ministerul va deconta banii pentru realizarea transplantulu,i este nevoie de bani pentru cheltuielile post-operator. David trebuie sa mai sta inca un an in tara unde este realizat transplantul, deci cazare …medicamente in jur de 1000 de euro pe luna, hrana speciala, control periodic, transport si multe altele costa foarte multe pentru familia copilului. Din pacate si timpul este crucial pentru salvarea lui David. Ciroza  si atrezia de cai biliare sunt boli care evolueaza foarte repede la sugari si creeaza foarte multe complicatii

Sa ne amintim ca suntem in Saptamana Patimilor si orice faptta buna facuta de catre noi, valloreaza mult mai mult. Haiideti sa-l ajutam pe micutul David sa traiasca alaturi de parintii lui o viata frumoasa, noi ii putem salva viata daca vrem cu adevaratIi. Va multumesc.

Ii puteti contacta pe parintii micului la:

Aura Chirita

Mama lui David

0744 456 981

auradrugau@yahoo.com

Catalin Chirita

Tatal lui David

0764378522

Daca doriti sa promovati cazul lui David  pe  website-uri, bloguri, in presa sau la TV, va rog sa luati legatura cu

Ana-Maria Popa

Matusa lui David

0741 472 905 ;

anamaria.popy@gmail.com

Puteti dona online pe: http://viatapentrudavid.wordpress.com/

Puteti dona si in conturile: CONTURI BCR– deschise pe numele CHIRITA MARIUS CATALIN

LEI  RO26RNCB0096065977040001

EURO RO96RNCB0096065977040002

Cod swift/ bic    RNCB RO BU

CONT BRD– deschis pe numele CHIRITA  AURA VALENTINA

LEI  RO68BRDE100SV33077151000

In link-ul de mai jos  va rog sa gasiti lista tuturor sucursalelor BCR  din orasul dumneavoastra.

http://www.efin.ro/credite/banca_comerciala_romana_bcr/sucursale.html.

Sursa:  http://viatapentrudavid.wordpress.com

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *