Acum cateva saptamani am primit o veste minunata, am fost sunata de la o firma din orasul Ploiesti sa ma anunte ca am primit jobul la care am aplicat in urma cu trei luni.

Mama provine din judetul Prahova, avem in zona aceea numeroase rude. Dupa sarbatorile de iarna, o verisoara mi-a zis ca exista in Ploiesti o oferta de loc de munca la care am visat de cand am terminat facultatea. Familia m-a convins sa-mi pun si eu CV-ul. Pe mine nu prea ma incanta ideea pentru ca eu locuiesc in Brasov cu familia, nu am fost niciodata despartita de cei dragi. In plus am foarte multi prieteni cu care intalnesc deseori. Dar cu cat m-am gandit mai mult la posibilitatea sa am acest job, cu atat mi-l doream mai mult. E visul meu de o viata.

Toti din jurul meu ma incurajau, imi tot spuneau ca nu plec in America, ca pot veni in fiecare saptamana acasa daca vreau. Exista si internetul si telefonia mobila care ma va ajuta sa tin legatura cu prietenii mei.

Timpul a trecut, imi luasem orice gand de la job. Cand am primit vestea cea buna, m-am bucurat foarte tare, nici nu m-am mai gandit ca va trebui sa plec la Ploiesti.

Surpriza cea mare a venit din partea parintilor, m-au anuntat ca vor sa se mute la Ploiesti, deja au gasit un site cu vanzari apartamente Ploiesti la preturi foarte bune. Argumentul lor pentru aceasta schimbare majora a fost ca se fac tot mai batrani si vor sa traiasca ultimii ani din viata aproape de rude. Nu au putut sa ma pacaleasca, stiam ca o fac pentru mine, sa fie alaturi de mine. I-am intrebat de mai multe ori daca sunt siguri de ceea ce vor sa faca. De fiecare data raspunsul a fost unul ferm.

Imi iubesc foarte mult parintii, n-as vrea sa faca o greseala care o vor regreta mai tarziu. Stiu ca sunt in stare de orice pentru ar fi eu fericita. Uneori nu inteleg ca am crescut si ca acum sunt pe picioare mele.

Daca nu am putut sa le schimb decizia, atunci am inceput sa-i ajut cu vanzarea apartamentului din Brasov si cumpararea altuia in Ploiesti. Am avut mare noroc ca am gasit imediat un cumparator pentru locuinta. A trebuit sa verific ofertele de vanzari de apartamente din Ploiesti, am vizitat numeroase site-uri, am intrebat rudele. Se pare ca site-ul pe care l-a gasit parintii are cele mai bune oferte de vanzari apartamente.

Chiar aseara ne-am pus de acord ce apartament vom lua. Azi-dimineata, mama a luat deja legatura cu cei de pe site, s-au inteles ca se vor vedea saptamana viitoare sa puna la punct toate detaliile pentru cumpararea apartamentului.

Nu-mi vine sa cred ce schimbare se va produce in vietile noastre. Sper din toata inima ca deciziile pe care le-am luat sa fie cele corecte. Sa dea Domnul sa fie asa!

Luni ma prezint la noul meu job, abia astept momentul. Imi doresc sa reusesc sa-mi construiesc o cariera frumoasa si in urma mea sa ramana ceva folositor pentru altii.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *