2

Curtasu Lucica Catalin are 43 de ani, sufara de un handicap locomotor de la nastere, este divortat si are o fetita pe care o cresc singur cu mandrie .
Fetita se numeste
Denisa. Ea studiaza pianul de la varsta de 7 ani . Trei ani a studiat in Targoviste la Liceul Balsa Doamna. De-a lungul anilor a reusit sa stranga multe premii si experienta concertistica. In anul 2008, in urma unui concurs in Italia premeste o propunre sa studieze pianul. Denisa asta visa de mult si tatal ei a lasat tot ce avea in Romania ( casa, mobila si alte lucruru strict necesare pentru o viata normala ) si a plecat cu fata lui in Italia pentru studii. Dupa un an de invatat limba Italiana si studiat singura Denisa reuseste sa fie admisa la conservator la numai 11 ani cu nota maxima 10 .
Ea acum are 14 ani si se pregateste pentru examenul de anul 5 la conservator . In tot acest timp a participat la mai multe concursuri si concerte ,puteti viziona aici :
castigatorea concursului Talenti alla Ribalta 2012 http://www.youtube.com/watch?v=303C–kjZN4&feature=player_embedded

Cu toate aceste succese si lupta pentru a ajunge o mare pianista, din cauza situatie financiare ,acest lucru este din ce in ce mai greu de infaptuit.Taxele scolare sunt foarte mari ,nu mai vorbim si de ore suplimentat de studiu ,pentru a putea progresa .
Tatal Denisei inca nu a reusit pana acum sa faca documente ,ca sa obtina o bursa sau un sprijin de la statul Italia. Din pacate tatal nu poate nici sa munceasca din cauzan handicapului locomotor, el avea ca venit drepturile banesti ca persoana cu handicap ,oferit de statul Roman care sunt foarte mici si de 2 ani nu l-a mai primit ,pentru ca intre timp a expirat buletinul din dosar si nu s-a gasit intelegere s-o reprimesc pensia pe baza pasaportului care este valabil. Din cauza a acestei probleme financiare s-a acumulat restante mari la chirie, riscand ca Denisa si tatal ei sa ajunga in strada. De cateva zile Domnul Catalin a primit instintarea de la tribunal, in care i se aduce la cunostinta ca s-a inceput procedura de evacuare din casa datorita restantelor. Daca se va ajunge la evacuare ,toate sacrficiile si rezultatele Denisei ,se vor risipi ,a renuntat la jocurile copilariei ,ca sa ajunga la aceste performante .A reusit sa reprezinte romania cu cinste ,dar ,cum poate continua ? S-a facut nenumarate memorii, peste tot si la Fundatii cu renume si obiect de activitate ,,Burse de Merit ” dar tot nu degeaba.

Denisa si tatal ei nu-si doresc decat sa se rezolve problema repunerii in drepturi ca persoana cu handicap, sa primeasca banii din urma ce-i datoreaza statul roman Domnului Catalin, iar Denisa sa primeasca o bursa de studii ca sa poata continua sa incvvete la Conservatorul din Italia si sa-si indeplineasca marele vis de a deveni un mare pianista, care sa cante pe cele mai renumite scene din lume.
Domnul Catalin poate dovedi prin acte ca cea ce spune e adevarat, il puteti contactati la adresa de e-mail: curtasu.catalin@yahoo.com sau telefon 00393881429690
Daca doriti sa-i ajutati financiar ,puteti trimite in urmatoarele conturi :
Intensa Sanpaolo bank
IBAN : IT51W0616067684510301795872 IN EURO
TITULAR CURTASU LUCICA CATALIN

Raiffeisen Bank: cont RO36RZBR0000060009508461 IN LEI
Titular Curtasu Lucica Catalin

Cine are posibilitati sa ajute aceasta familie, va rog sa nu etitati s-o faceti, Denisa are un mare talent si ar fi pacat sa nu continue sa exploateze acest dar dat de la Dumnezeu. Puteti dona si online la adresa: http://helpdenisa.wordpress.com/

Va multumesc.

Ramona Lengyel

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *