Este important sa ne amintim ca echipamentele de bar sunt esentiale pentru o munca excelenta de bartending. Ele joaca un rol esential in imbunatatirea abilitatilor de barista si a proprietatilor ingredientelor fiecarei bauturi. Pentru unii pasionati, echipamentele pentru bar devin chiar piese unice si de prestigiu, aproape de colectie, pentru cei care practica o profesie in care ingredientele sunt baza, dar abilitatea tehnica este esentiala pentru a face cocktailuri si amestecuri la nivel inalt. Pentru a le face, desigur, aveti nevoie de ustensile bar esentiale sau avansate, cele potrivite pentru orice circumstanta si amestec.

Printre caracteristicile de baza ale echipamentului pentru baruri, se afla atat instrumentele de lucru ale barmanului, disponibile pe hobbychef.ro, ergonomice si extrem de functionale, cat si facilitatile pentru servire, de la module de bar, pana la covorase si servetele! Este intotdeauna necesar sa selectati accesoriile potrivite, pentru organizarea barurilor care sa faciliteze fiecare actiune si sa va permita sa nu pierdeti timp, cu instrumente care lipsesc, nu sunt practice sau pozitionate in locul nepotrivit. Pentru aceasta, fiecare echipament este functional in functie de eficienta si comoditatea barmanului si a clientilor.

Diferite instrumente pentru a lucra la tejghea sunt actionate electric, pentru a accelera timpul si pentru a permite realizarea, de asemenea,de smoothie-uri si amestecuri speciale. Acestea variaza de la blender, la mixer, de la storcatorul electric, la zdrobitorul de gheata. Acestea sunt aparate profesionale de bar, acum indispensabile pentru orice locatie in care se administreaza bauturi.

Cei care lucreaza in acest domeniu folosesc adesea si echipamente manuale de bar, care fac fiecare bautura personalizata. Vorbim despre shakere, zdrobitoare de gheata, cutite profesionale, desfacatoare de sticle, lingurite de bar, sifoane, strecuratoare etc. Simbol absolut al celor care lucreaza ca barmani, shakerul este prezent din ce in ce mai mult in lista echipamentelor de bar in diferite versiuni: shaker din doua parti, denumit Boston, shaker Cobbler si shaker Francez. Ce sa alegeti? Fiecare ofera bauturi cu gust propriu si are stil de amestecare!

Echipamentele utilizate in baruri pentru serviciile vinurilor merita o discutie separata, dedicata nu amestecarii, ci pastrarii prospetimii sau degustarii vinurilor. Printre cele mai solicitate instrumente pentru bar de vin, se gasesc deschizatoarele de sticle, suporturile de masa pentru vin, spumante si sampanie, tirbusoane etc.

La hobbychef.ro sunt disponibile toate ustensilele de mai sus dar si alte elemente. „Scoaterea in evidenta” a accesoriilor esentiale este data de paharele de cocktail si alte tipuri de pahare… toate recipientele pentru a servi numeroasele tipuri de alcool si bauturi. Acestea trebuie selectate cu atentie, pentru a oferi o imagine cu impact ridicat al barului dvs.

Eleganta si confortul trebuie sa apara si in uniformele barului si in hainele pe care barmanii le poarta. Prin urmare, sunt necesare nu numai accesorii practice si echipamente pentru bar, ci si detalii despre stil care identifica barul in designul sau general. Toate acestea trebuie considerate instrumente de lucru pentru un bar perfect.

Un aspect fundamental, in plus, este dat de materialele multor accesorii, care trebuie sa corespunda intotdeauna unui criteriu de igiena maxima si rezistenta la acizi, prezent in multe bauturi sau fructe, sau in produse pentru curatarea blatului si a sculelor. Aceste aspecte sunt importante si in echiparea unui bar, si trebuie acordata o atentie enorma calitatii metalelor, sticlei sau materialelor plastice utilizate la fabricare.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *