sfantul_arhidiacon_stefan_8_45468400
– Se spune ca in ziua praznicului este bine sa evitam deplasarile in zone montane si in locuri izolate, care ne pun viata in primejdie. – Azi se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit in imprejurari dramatice, iar pachetele cu mancare se impart si persoanelor tinere, care poarta numele mucenicului Stefan.

– Crestinii care se confrunta cu probleme de sanatate sau se judeca de mult timp cu persoane orgolioase e bine sa aduca in casa lor o icoana cu Sfantul Stefan, sfintita in aceasta zi.

– De asemenea, pentru sporul casei si pentru sanatatea rudelor cu probleme mari de sanatate, trebuie sa-l cinstim pe Sfantul Mucenic Stefan prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite in aceasta zi.

– In unele zone din Muntenia se prepara Painicile lui Stefan. Dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac, uns cu miere, se fac painici in forme rotunde. Aceste dulciuri, care amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfantul Stefan, se sfintesc la biserica in ziua praznicului si se impart copiilor saraci.
415.276 de romani isi sarbatoresc onomastica

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, numele Sfantului Arhidiacon Stefan este purtat de 415.276 de romani, dintre care 301.609 sunt barbati si 113.667 sunt femei. Majoritatea barbatilor sarbatoriti, respectiv 269.336, poarta numele Stefan, 3.255 se numesc Stefanel si alti 500 au fost botezati Fane. Dintre femeile sarbatorite, 80.464 se numesc Stefania, 22.630 sunt Stefana si 9.193 Fanica.

Sursa: http://stirile.rol.ro/
Ramoma Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *