Aspectul fizic al unei femei este foarte important atat pentru siguranta de sine, cat si pentru impresia pe care o face in societate. Traim in era in care toata lumea se lupta pentru a avea un aspect facial si fizic placut si in care nimeni nu doreste sa isi arate varsta si sa lase ridurile sa fie observate. Din fericire metodele de infrumusetare si intretinere faciala si fizica au evoluat foarte mult in ultimii ani, oferind tuturor persoanelor indiferent de varsta sau sex, posibilitati accesibile de a isi imbunatati aspectul dupa bunul plac sau dupa nevoie. Defectele faciale pot fi de natura ereditara, din cauza inaintarii in varsta sau aparute in urma unor accidente. Metodele pentru corectarea acestor defecte pot fi chirurgicale sau nechirurgicale, in functie de dificultatea operatiilor.
O problema frecventa mai ales in randul femeilor este lasarea pleoapelor din cauza inaintarii in varsta si de aceea in unele cazuri necesita operatie pleoape. O data cu procesul de imbatranire, ?esutul gras din jurul ochilor coboara sau dispare, mu?chii se relaxeaza ?i apare un exces de piele la nivelul pleoapelor superioare sau inferioare. Frecvent, blefaroplastia se asociaza cu liftingul sprancenelor, fruntii sau a fetei.
Candidata potrivita pentru blefaroplastie este aceea care are exces de piele deasupra pleoapei superioare, care are pielea de la nivelul pleoapei superioare laxa si pare obosita tot timpul, care are pungi si cearcane, riduri fine sub ochi. In afara de aceste probleme enumerate, mai poate exista impedimentul grasimii in exces de la nivelul pleoapei care poate sa ofere un aspect foarte neplacut si ingreuneaza pleoapa.

Aceasta problema poate fi rezolvatape cale chirurgicala sau prin blefaroplastie cu laser si presupune inlaturarea excesului de piele de la nivelul pleoapelor.
Cea mai avantajoasa metoda este cea a blefaroplastiei cu laser deoarece consta intr-o operatie fara sangerari, este efectuata cu precizie maxima si este rapida.
Apelam la aceasta tehnica atunci cand traramentul cu toxina botulinica ( Botox/ Dysport) nu reuseste sa intinda suficient de bine pleoapa sau cand exista un exces mult prea mare de piele pentru a folosi acest tratament simplu.

Procedura de blefaroplastie cu laser este realizata in cabinetul medical, cu anestezie locala care este administrata prin intermediul unui ac foarte subtire, o singura data pentru fiecare pleoapa. Operatia dureaza in jur de 45 de minute si nu este dureroasa. Acest proces se face o singura data, dupa care se aplica o sutura invizibila intradermica care datorita laserului nu lasa urme vizibile.

Recuperarea dupa o astfel de operatie pentru pleoape este una cat se poate de simpla si rapida deoarece este una dintre cele mai bine suportate operatii. Firele se extrag la 5-8 zile in functie de indicatiile individuale si nu vor fi dureri, sangerari sau alte inconveninte decat ca in functie de amplitudinea interventiei se poate resimti un usor discomfort, edem, contuzie, lacrimare, uscaciune a ochiului sau fotosensibilitate. Este de foarte mare ajutor sa tineti capul ridicat si sa puneti comprese reci pe pleoape.
Rezultatele acestui tratament sunt cat se poate de spectaculoase si durabile, obtinandu-se o intinerire evidenta intregii regiuni operate.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *