cancerul-ar-putea-fi-inclus-in-asigurarea-de-baza-pentru-sanatate
Cercetarea medicala a facut progrese uluitoare, cu toate acestea, tehnicile de abordare a tumorilor canceroase raman agresive si au efecte secundare care afecteaza calitatea vietii pacientilor.

Tratamentul chirurgical, care presupune rezectia tumorilor are rate mari de succes daca tumora este mica si daca celulele canceroase nu s-au extins catre alte organe. Chimioterapia, o alta metoda prin care celulele canceroase sunt ucise, afecteaza si celulele normale, de aceea imunitatea scade, digestia este afectata, ficatul, rinichii si inima nu mai functioneaza la parametri normali si intreg organismul are de suferit. In plus, poate aparea si depresia ca urmare a modificarilor in stilul de viata: scadere in greutate, slabiciune fizica si caderea parului, cu un puternic impact emotional.

Nici radioterapia nu este lipsita de efecte adverse care includ senzatia de oboseala, disfunctii la nivelul tuturor organelor si, implicit, o stare generala proasta. In aceste conditii, pentru a reduce din efectele negative produse de tratamentele alopate, se folosesc terapii complementare. Acestea au rolul de a sustine organismul in lupta cu boala si de a reduce din efectele secundare ale acestor tratamente agresive.

Desi populare, efectele terapiilor complementare sunt foarte rar evaluate in studii clinice. Un produs pentru care exista atat studii observationale cat si studii clinice in privinta eficientei antitumorale, dar si de modulare a imunitatii si de purificare a organismului este produsul Cordyceps Sinensis si Red Reishi . Avantajele conferite produsului de studiile observationale si de cele clinice constau in siguranta administrarii produsului si in garantia eficientei acestuia.Studiul s-a desfasurat in perioada iunie 2009 – iunie 2011 si a inclus 63 de femei cu varste intre 20 – 80 de ani care au avut confirmarea histologica sau citologica a cancerului de san cu metastaze si o evolutie nesatisfacatoare dupa tratamentul primar sau de recuperare (mai exact, dupa chimioterapie, radioterapie, chirurgie sau alte terapii conventionale precum imunoterapia). Toate persoanele incluse in studiu aveau o speranta de viata de cel putin 4 saptamani. Beneficiul principal al extractelor de Red Reishi si de Cordyceps Sinensis contribuie la imbunatatirea functiei imunitare si, mai mult decat atat, studiile au demonstrat si ca principiile active din aceste ciuperci stimuleaza oxigenarea celulara, imbunatatind activitatea celulelor sanatoase, opresc angiogeneza, adica formarea de vase noi de sange care hranesc formatiunile cancerigene si ajuta la stoparea din evolutie a tumorilor si consta in faptul ca moduleaza imunitatea. Mai exact, ajuta sistemul nostru natural de aparare sa actioneze prompt impotriva agresiunilor sau limiteaza efectele negative ale acestora. Cand sistemul imunitar functioneaza perfect, omoara celulele anormale, inclusiv pe cele cu mutatii cancerigene, deci nu permite dezvoltarea tumorilor si nici extinderea cancerului catre alte organe, adica aparitia metastazelor.
Este recomandat ca adjuvant in tratarea cancerului, dar si in boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatita autoimuna, poliartrita reumatoida, diabet, lupus, tiroidita, vitiligo, sclerodermie, etc.) precum si in alte afectiuni care conduc la scaderea imunitatii.

Dr. Mirela Wagner

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *