Nu are cum sa nu iti placa Piata Unirii, fiindca:
-este o zona ultracentrala, de aici vin si pleaca mijloacele de transport in comun si fac legatura cu restul orasului.
-magazinul Unirea este de vis. Aici gasesti de toata ca sa starnesti admiratia la o petrecere: tinute de ocazie, bijuterii si ceasuri scumpe, produse de machiaj si parfumuri foarte bune, genti si pantofi.
-exista o multime de terase, restaurante si cafenele in jur unde se poate manca bine, iar preturile se potrivesc tuturor buzunarelor.

Studio videochat Piata Unirii nu putea fi amplasat mai bine de atat!

Noaptea, la fantani este un spectacol de vis. Reflectoare de mai multe culori fac ca apa sa capete un farmec aparte si spectacole muzicale se desfasoara pe aceasta scena originala. Racoarea apei, multimea entuziata de oameni, stelele de pe cer, poleiala lor argintie cu care invaluiesc pamantul, totul este un spectacol estival la care trebuie sa participi.

La Piata Unirii, in fata Hanului lui Manuc se gasesc o multime de cafenele, unde neaparat trebuie sa intri, daca vrei sa vezi cum se decoreaza artistic un local. Mesele multora sunt masini de cusut vechi, care erau atat de scumpe in epoca in care erau la moda. Aceste cafenele au pastrat intacta patina timpului.

Hanul lui Manuc este o alta bijuterie pe care trebuie sa o admiri.
Apoi urci agale pe stradutele pe care nu se circula si in care te simti in siguranta catre Centrul Vechi.

In Piata Unirii mi se pare ca luxul este orbitor daca intrei in cele doua magazine: Unirii si Cocor. Mari creatori de moda expun si vand aici, iar daca iti trebuie o rochie de peste 1500 de lei, pe care sa se opreasca toate privirile, de aici o poti cumpara.

Nu am putea sa adun valoarea marfurilor din cele doua magazine de mare tinuta si sa tragem linie, fiindca valoarea acestora ar fi astronomica.

La orele de varf, prin gurile de metrou multimea curge puhoi catre magazinele, localurile, hotelurile si locuintele din zona.

Totul este sclipitor in jur si Dambovita care curge prin mijlocul orasului asigura acea doza de racoare de care lumea are nevoie.
Tot din Piata Unirii se ajunge la Patriarhie, strada care urca usor-usor fiind de vis.

Piata Unirii palpita in fiecare anotimp: toamna, cand incep scolile, de aici, elevii schimba metroul sau mijloacele de transport in comun terestre sa ajunga la destinatie, adultii fac acelasi lucru sa se duca sau sa se intoarca de la serviciu.

Iarna, in piata sta mereu un brad urias impodobit si au loc spectacole care vrajesc.
Decorurile de Craciun, cerga iernii care infasa cladiri si se intinde pe strazi sunt fascinante, incat nu poti sa vii in Bucuresti si sa nu treci pe aici!

Tot aici sunt si birouri notariale foarte necesare, sediile multor banci, ATM-uri si birourile de care avem nevoie zilnic.

Centrul de greutate al Bucurestiului se sprijineste pe cateva zone, acestea fiind: Unirii, Universitate, Romana, Victoriei, Gara de Nord si Basarab.

Cand trec prin Unirii iarna, cand colindatul este in toi si aud aceste cantece ingeresti imi doresc sa raman mereu in acesta zona frumoasa, plina de viata. Si targurile de toamna vin cu rod bogat si cu nota de feerie asupra acestei zone curate si frumoase, dar si cele de Craciun.

In perioada vacantei de iarna, tentatiile sunt mari, foarte mari. Comertul stradal il dubleaza pe cel din magazine si nu iti vine sa treci, fara sa nu cumperi: o pereche de ciorapi captusiti cu blana, o caciula groasa pentru cel drag, jucarii pentru copii.

In zilele aceleai domneste multa stralucire peste oras, in timp ce toamna, prin octombrie se face risipa de culoare, iar primavara si vara de verde.

Piata Unirii ramane o zona dorita de multi, chiar daca este una dintre cele mai scumpe.

Viata la Bucuresti este sublima, daca obtii un venit care sa tina pasul cu cheltuielile. In afara de cosul zilnic si de intretinere este nevoie de o suma care sa asigure accesul la divertisment, fiindca aici sunt cele mai interesante spectacole, ruleaza filme de calitate si au loc concerte la care si-ar dori sa participe multi.

Piata Unirii este zona de vis in care doresti sa traiesti, sa lucrezi, iar daca salariul depaseste cateva mii de euro pe luna, viata devine fantastica…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *