Statiunea Poiana Marului se afla la  25 de Km. de orasul Otelu Rosu, in judetul Caras Severin, intr-un peisaj pitoresc dominat de paduri de conifere si foioase. Poiana Marului este plasata la o altitudine de 500 de metri. In aceasta statiunea se ajunge pe DN68, Caransebes – Hateg, cu deviere pe langa comuna Zavoi.

In anul 1977, a fost dat în folosinta un hotel dotat cu 400 de locuri, a fost pusa în functiune o pastravarie si date în exploatare cateva zone de vanatoare, astfel se punea in miscare inceputurile turismului organizat in aceasta parte a tarii.

Clima locala este de tip continental – moderat cu influente sub – mediteraneene. Dupa masuratorile efectuate de un grup de specialisti francezi, coeficientul de ionizare negativa a aerului din zona este de 10 ori mai mare decat cel existent in punctul de cadere al apelor de la Cascada Niagara – sau cel al statiunii Danos din Elvetia. Media temperaturilor din lunile de iarna este de -10* C., iar in perioada verii este de 21* C. TemperaturA medie anuala de 10* – 11* grade C.

Acum statiunea e mult mai dezvoltata, aici s-au construit hoteluri, pensiuni, toate acestea pentru ca turistii sa se simta bine cand viziteaza aceasta minunata zona.

 

Ramona Lengyel

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *