Toti beneficiarii de sisteme pluviale ar trebui sa acorde o atentie sporita in vederea unei executii perfecte a serviciilor de montaj. Este preferabil, daca nu aveti cunostinte in domeniu, sa apelati doar la un profesionist cu experienta in instalarea de sisteme de jgheaburi si burlane.

Sfaturi utile la montajul sistemelor pluviale:

  • Este indicat sa nu neglijati aspectul legat de proiectarea sistemului de evacuare a apei de pe acoperisul casei! Acesta se realizeaza in functie de dimensiunile invelitorii si inclinatia pantei. Este logic ca, la suprafetele mai mari, sa revina elemente cu dimensiuni mai mari.
  • Nu uitati sa aveti in vedere si numarul scurgerilor apei, alaturi de pozitionarea acestora. La o rata obisnuita de precipitatii, doua burlane asezate in zona unde jgheabul este impartit in trei segmente, pot fi mai eficiente decat daca le amenajati la capete.
  • Jgheaburile trebuie sa fie instalate in panta si sa dispuna de elemente de legatura care sa asigura etanseizarea
  • Este indicat ca deversarea apei pluviale colectate sa aiba loc la minim 20 de centimetri fata de soclu. Astfel, veti preveni problemele nedorite precum infiltratiile si patrunderea umezelii in zidarie sau in fundatie.

Un complex de jgheaburi si burlane poate fi extrem de benefic, in egala masura, atat in cazul acoperisurilor noi, cat si a celor proaspat renovate.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *