Zilele trecute am aflat ceva nou. Se spune ca omul invata toata viata, cine vrea bineinteles. Cine nu doreste va fi mereu o persoana care traieste degeaba manipulata usor de toti din jur. Din pacate exista un numar foarte mare de oameni de acest gen in tara noastra.

Mie mi-a placut de mica sa fiu informata cu ce se intampla in jurul meu. Si in prezent sunt la fel, sunt curioasa de orice lucru, citesc mult despre multe lucruri interesante.

In urma cu cateva zile, tata m-a rugat sa-i dau un mesaj unui verisor pentru ca dorea sa vorbeasca urgent cu el. Curioasa din fire, am vrut sa aflu ce se intampla. Dupa ce a vorbit tata cu varul lui, l-am sunat si eu, sa il intreb despre ce e vorba. El mi-a zis ca tata are nevoie urgent de o diagnoza defecte prin masuratori vibratii pentru utilajele fabricii unde lucreaza.

Varul tatalui meu are un job la o firma unde specialistii ofera servicii profesioniste de masuratori periodice de vibratii ale utilajelor dinamice pentru a vedea ce problemele au inainte ca acestea sa devina defecte care sa afecteze functionalitatea utilajelor rotative si costurile operationale.

Mai exact, aceasta firma ofera serviciul de colectare ale vibratiilor echipamentelor dinamice la fata locului (prin analize spectrale, analize la pornire/oprire, analize amplitudine-unghi de faza, forma de unda, etc) care va descoperi orice degradare a starii de functionare ale utilajelor in timp.

Dupa toate aceste analize efectuate, firma ii arata clientului concluziile starii de functionare ale utilajelor alaturi de planul de recomandari pentru rezolvarea problemei.

Prin executarea periodica lunara de masuratori ale vibratiilor echipamentelor rotative, specialistii firmei pot spune cu precizie daca exista un defect mecanic sau electric in dezvoltare. Prin activitatea de diagnoza si de monitorizare a vibratiilor, intretinerea utilajelor nu va necesita costuri atat de mari.

Tatal meu este director la o firma unde se lucreaza cu utilaje. Varul lui munceste in acelasi domeniu. Tata a aflat ca verisorul lui este angajat la aceasta firma care are posibilitatea sa faca o verificare profesionista pentru utilaje. Avand probleme la fabrica cu cateva utilaje, a sunat pentru a cere ajutor si pentru a incerca sa rezolve aceste probleme.

Desi nu mi-a placut niciodata domeniul in care activeaza tata, nu pot sa nu observ aceste informatii, pentru ca imi par interesante cand le aud fara sa ma implic intr-un fel. Tata e foarte pasionat de ceea ce face, e un geniu in domeniu si sunt mandra de el.

Asa m-a educat si pe mine, sa fac in viata ceea ce imi place, sa lupt pentru visurile mele si sa fac totul cu profesionalism si sa nu imi tratez munca cu indiferenta.

Asa este intreaga noastra familie. De exemplu, acest verisor care l-a ajutat pe tata cu verificarea utilajelor, e la fel ca tata, un profesionist desavarsit. Lucreaza la aceasta firma renumita de diagnoza de defecte prin masuratori vibratii. Acolo nu se angajeaza decat profesionisti si oameni care stiu aceasta meserie cu adevarat. Stiu de la tata ca firma nu a dat niciodata o prognoza gresita a utilajelor, iar in cazul in care a fost nevoie de reparatii, specialistii s-au descurcat foarte bine.

 

Distribuie

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *