Toti oamenii isi doresc o viata lunga si o batranete linistita, dar sa isi pastreze independenta. Este cumplit sa depinzi de altii, iar acestia sa nu aiba nici pregatirea necesara, nici timp, nici experienta!
Infirmierele care au urmat cursuri de specialitate stiu sa lucreze cu bolnavii imobilizati, dar sa le schimbe si starea de spirit, cand acestia sunt la pamant.
In azile si spitale exista echipamente care faciliteaza manipularea bolnavului care trebuie sa fie spalat, schimbat, plimbat afara si dus la consultatii periodic.

Senior Center este locul batranetii linistite pentru toate categoriile de bunici.

Gandeste-te cat de greu ar fi pentru tatal tau ca de la 70 de ani in sus sa mearga la cumparaturi la 2 kilometri distanta de casa si sa fie nevoit sa duca in maini peste 10 kilograme! Daca nu aude bine si mai are si de traversat strazi circulate si adesea trece prin locuri nepermise, pericolul este si mai mare!

Dar pe mama care gateste pentru amandoi, da cu aspiratorul, spala rufe si le calca si se comporta ca o gospodina excelenta in anii tineretii, cum o ajuti?

O viata zbuciumata le scurteaza zilele. Trebuie sa tii cont de asta si sa actionezi ca atare!

Bunicii sau parintii tai care au de la 70 de ani in sus nu mai au voie sa se suie in podul inalt al casei, sa scuture cosul de fum, sa depuna efort mare, fiindca obosesc repede, iar trupul lor sunt istovite de ani si de boala!

Copiii si nepotii sunt impartiti si sufletele le sunt sfasiate de mila batranilor. Pe de o parte ar ramane cu ei, dar nu pot fiindca au locuri de munca sigure pe care le-au obtinut cu mari eforturi, pe de alta parte si-ar continua viata, dar gandul la bunici si la parinti nu le da pace.

Senior Center reprezinta locul batranetii linistite in totalitate, azilul de lux, in care bunicii si parintii nostri au tot confortul asigurat.

Ce ii trebuie unui batran sa fie linistit?
1. O camera perfect curata, caldura, apa calda de cate ori doreste sa faca o baie, un pat confortabil cu lenjerie care sa fie mereu curata si sa fie din materiale foarte bune, care sa nu le raneasca pielea sensibila.

Acasa, greu si-ar asigura toate acestea prin propriile lor puteri, mai ales ca pentru apa calda, electricitate trebuie sa isi achite lunar facturile. La data scadenta, ca este furtuna, ca este ghetus, batranul trebuie sa se duca la primul punct de achitare a facturilor, sa nu i se taie electricitatea sau apa.

La Senior Center are toate acestea, fiindca pentru ei lucreaza o echipa de oameni harnici si sanatosi, dotata cu echipamentele si aparatura necesara.
2. Hrana gatita sanatos si mici gustari intre mese care sa le asigure aportul energetic. Nutritionistul stabileste meniul zilnic, iar bucatarul si ajutoarele sale gatesc pentru pacienti. Apartinatorii ar trebui sa se bucure ca bunicii nostri au timp liber din belsug, ca se pot plimba, uita la televizor sau citi inainte sau dupa masa si ca nu mai sunt obligati sa munceasca din greu.
3. Personal medical gata oricand sa ii consulte si sa le acorde prim-ajutor, daca va fi nevoie, ambulanta dotata cu tot ce este necesar, daca pacientul trebuie sa fie transportat urgent la un anumit spital.
Nici la domiciliu lucrurile nu pot sta la fel de bine, fiindca medicul de familie se ocupa de mii de pacienti si nu are timp sa se ocupe zilnic de batranul vostru.
Aici, personalul medical este pregatit oricand sa consulte, sa ajute, sa ingrijeasca, sa faca injectii, sa trimita bolnavul mai departe, cand se considera depasiti de situatie.
4. Set complet de activitati si posibilitati de petrecere a timpului.
Batranii puternici pot sa faca sport in sala dotata modern, sa inoate in piscina, sa iasa in oras, fiindca li se pune masina cu sofer la dispozitie.
Vara ei isi pot da intalnire la foisor, se pot plimba prin gradina plina de flori, iar iarna se pot refugia la biblioteca si in salile de socializare.
5. Petreceri de sarbatori si mese festive de sarbatori, dar si preoti care sa ii spovedeasca la sarbatorile religioase. Cu ocazia zilei de nastere, fiecarui pacient i se face un tort bun si este sarbatorit de catre colegii sai.
6. Curtea este bine ingrijita, curata, oamenii nu sunt in pericol sa se impiedice de ceva si sa cada sau sa fie muscati de serpi, cum ar fi la casele lor.

La tara, exista batrani care la varsta de 80 de ani cosesc. Oamenii acestia pot oricand sa se accidenteze grav.
La azilul de batrani prezentat mai sus, bunicii nostri sunt linistiti si respectati, iar personalul are multa grija de ei.

Oricat ar costa aducerea lor in acest loc sigur, ei merita tot binele din lume, fiindca ne-au ajutat sa ne facem mari, ne-au ferit de rele si ne-au educat frumos!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *