Istoria acestui producator auto a inceput pe 9 mai 1950. Compania a fost infiintata de holdingul financiar si industrial de stat INI, numele sau reprezentand prescurtarea de la Sociedad Española de Automóviles de Turismo (Societatea spaniola de autoturisme). Sediul acesteia se afla in Martorell, Spania, in apropiere de Barcelona.

SEAT LEON

Acolo se afla si punctele de productie, centrele de design, cercetare si dezvoltare. Din 1990, concernul german Volkswagen Group detine 99.9% din actiunile companiei.

La inceput, intreprinderea producea masini mici precum 1500, 850, 124, 129 si alte modele compacte si accesibile. Pana in 1976 a produs 3 milioane de vehicule. Masinile acestei marci au fost exportate in Egipt, America Latina si tari din Europa. Masina a brandului este reprezentata de urmatoarele modele:
• Masini de oras: hatchback-ul Mii cu 5 usi.
• Supermini: hatchback-ul Ibiza cu 5 usi.
• Masini mici de familie: break-ul si hatchback-ul Leon cu 5 usi.
• Crossovere: Arona, Ateca si Tarraco.
• Furgonete: furgoneta Alhambra.

In prezent, inafara de autoturisme, compania mai produce si scutere electrice – EXS KickScooter. SEAT Sport, o filiala a companiei, a produs modelul SEAT Cordoba WRC,care a obtinut victorii la renumitul Camionat Mondial de Raliu WRC, SEAT 1430/124D care a participat la Raliul din Monte Carlo, modelul SEAT Sport care a participat la WTCC (Campionatul Mondial de Turisme)s i BTCC (Campionatul Britanic de Turisme). In anii urmatori, filiala a fost redenumita Cupra. In prezent aceasta produce vehicule inalt performante, pe baza modelelor SEAT moderne. Acestea sunt Cupra Leon, Cupra Ateca si Cupra Formentor. Piese auto se pot gasi pe euautopiese.ro.

Caracteristic masinilor produse de acest brand este aspectul stilat, nivelul sporit de siguranta si fiabilitatea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *