Se vorbeste tot mai mult despre institutiile a caror menire este sa uniformizeze, dar Scoala Teddybar.ro este conceputa in interesul copiilor si le pune in valoare talentele si abilitatile.
In primul rand, institutia este conceputa ca o continuare a vietii de familie la nivel institutional. Elevii, cadrele didactice, personalul auxiliar traiesc in armonie deplina si se sustin unii pe altii ca demersul didactic sa fie incununat de succes.
Aici, in cadrul activitatilor variate, sunt descoperite talentele copiilor si sunt organizate activitati menite sa le puna in valoare: cursuri de pian, atelier de pictura, balet, tenis de camp, sah, robotica, inot si lectii de chitara. In Scoala Teddybar sunt cultivate valori perene, cum ar fi: prietenia adevarata, care inlocuieste competitivitatea agresiva, respectul fata de ceilalti si fata de propria persoana, increderea.
O alta masura luata in favoarea elevilor o reprezinta cursurile intensive de limbi straine. Acest demers va avea ca efect stapanirea perfecta a limbii engleze sau germane, limbi de mare viitor, astfel ca viitorii cetateni sunt pregatiti de acum pentru schimburile economice sau pentru munca de cercetare. Si pentru viata de viitor artist sau sportiv se organizeaza pregatiri in atelierele puse la indemana elevilor.
Respectarea programei scolare pune semnul egalitatii intre Teddybar.ro si sistemul de invatamant de stat, dar conceptul prezentat mai sus vine cu multe imbunatatiri. De pilda aici se aplica permanent teoria inteligentelor multiple, iar elevul cu personalitatea si nevoile sale devine actor principal al actului educational.
Invatatorul isi poate supraveghea perfect cei 15 elevi din clasa, fiecaruia acordandu-i-se atentia cuvenita.
Teddybar organizeaza si afterschool pentru parintii extrem de ocupati, dar si pentru copii, sa nu schimbe mediul si sa interactioneze cu persoane mai putin cunoscute. Ei raman aici, in mediu cunoscut, alaturi de personalul atent si iubitor si sunt hraniti, supravegheati si ingrijiti cu multa dragoste. Teddybar.ro este locul unde si trupul lor primeste hrana sanatoasa 100%, dar si mintea si sufletul. Institutia ne ajuta sa ne crestem drept, frumos copiii. Ajutorul oferit parintilor este important, fiindca seara elevii au temele facute, sunt odihniti, hraniti si sanatosi.
Admirabila este si legatura permanenta pe care scoala o tine cu parintii. Ii informeaza despre tot ceea ce este important privind copiii lor.
Traind in acest climat sanatos, monitorizat, tentatiile nocive sunt anulate, iar copilul este deprins cu o viata sanatoasa. Elevii nu iau fortat vacanta, daca nu doresc acest lucru, fiindca exista si scoala de vara.
Activitatile puse la dispozitia copiilor sunt antrenante si interesante.
Acestea sunt axate pe urmatoarele domenii de maxim interes:
-jocul. Prin joc copiii exerseaza de fapt socializarea. Ei sunt invatati sa accepte pierderea jocului, sa respecte reguli, sa interpreteze cu raspundere roluri.
-stiinta. Copiii sunt condusi sa inteleaga eforturile oamenilor de stiinta si sa pretuiasca toate cuceririle omenirii menite sa usureze viata. Ei sunt condusi sa viziteze muzee tematice: Muzeul Aviatiei si Muzeul Grigore Antipa.
-arta. Elevii sunt invatati cum sa se bucure de un spectacol si sa isi cultive propriile talente.
-cultura. La bibiloteci micutii descopera fascinanta lume a cartilor, iar la librarii sunt invatati sa investeasca in bunurile spirituale.
-sport. Elevii pot participa la antrenamente si cursuri, in functie de sportul care li se potriveste.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *