In randurile ce urmeaza o sa va vorbesc despre Saptamana Europeana a Moralitatii. Am obtinut mai multe informatii pe site-ul oficial a campaniei europeana de promovare a mobilitatii urbane durabile,

Saptamana Europeana A Mobilitatii, este ocazia perfecta de a pune in evidenta problemele cu care le au orasele in efortul lor de a face o schimbare la nivel comportamental si de a elabora o strategie mai durabile in materie de transport.

Saptamana europeana a Mobilitatii din capitala tarii noastre indeamna autoritatile sa faca campanii de constientizare a populatiei cu privire la utilizarea bicicletei in Bucuresti, precum si sa ia masuri pentru imbunatatirea situatiei transportului durabil.

Acest eveniment face ca factorii de decizie din Bucuresti sa se intalneasca pentru a discuta pe marginea diverselor aspecte legate de mobilitate si calitatea aerului, sa gaseasca solutii inovatoare pentru reducerea utilizarii automobilelor si a emisiilor produse de acestea. Sa arate populatiei care beneficiile utilizarii bicicletei.

Acesta campanie pentru utilizarea bicicletei in Bucuresti cu ocazia saptamanii europene a mobilitatii se da sansa oamenilor sa se gandeasca la adevarata utilitate a strazilor si sa-si dea seama ce ar insemna ca lumea sa mearga mai mult cu bicicleta. In acest fel s-ar putea reduce poluarea aerului si poluarea fonica, ambuteiajele, accidentele de circulatie si problemele de sanatate.

Saptamana Europeana A Mobilitatii ofera posibilitatea de a lansa numeroase activitati si punea la dispozitia autoritatilor, organizatiilor si asociatiilor din Bucuresti o platforma pentru a putea sa se ia mai multe masuri importante. Ele sunt:
1. Promovarea planurilor proprii in materie de mobilitate urbana durabila.
2. Campanii de constientizare cu privire la efectele negative asupra mediului si stilul de viata a populatiei in ceea ce priveste mobilitatea.
3. Gasirea de parteneriate cu partile interesate din Bucuresti.
4. Participarea intr-o campanie care are loc la nivel european, avand in comun un obiectiv si o identitate cu alte centre urbane.
5. Lansarea de noi politici si masuri cu caracter permanent.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteti sa gasiti pe facebook. Ma bucur ca am aflat despre aceasta campanie. Sper ca si voi sa fiti interesati de Saptamana Europeana a Mobilitatii din Bucuresti si sa va convingeti de ce ar trebui sa utilizam mai mult bicicleta in deplasarea noastra prin oras.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *