Baietelul nostru sta crispat cu tableta tinuta strans in mainile sale mici. Trasaturile sale frumoase s-au inasprit, ochii ii stralucesc bizar si tine fruntea incruntata:

-L-am taiat cu sabia si i-am furat aurul, spune cu satisfactie! Am rasturnat masina politiei si am facut-o sa explodeze.

Incercam sa-i luam tableta din mana si ii propunem o iesire in parc, dar drumul prin arsita coplesitoare si trotuarele incinse inseamna expunerea la pericolul de a face insolatie. Doar mallul este o solutie fiindca acolo este racoare,dar si acolo copilul nostru are deprinderi care  trebuie corectate cu rabdare. Consumatorismul zilelor noastre il afecteaza. Pune in cos produse de care nu are nevoie, nu pleaca de la raionul de jucarii, pana nu-i cumparam ceva.

Cum sa-l izbavim de tentatii? Raspunsul vine de la colega de birou care imi relateaza cat de usor a rezervat ea cazare hoteluri, pensiuni si apartamente in regim hotelier la munte cu ajutorul platformei RomaniaTonight.ro. A intrat intr-o seara de acasa, de pe telefonul mobil, s-a consultat cu sotul si au rezervat apartamentul in cateva minute.

A dorit sa ofere miscare, racoare si aer curat copiilor si a reusit. Au lasat toate dispozitivele acasa, cu exceptia telefoanelor mobile si au facut trasee, au organizat focuri de tabara, au vizitat Castelul Peles, sa vada si baietelul Holul de Onoare cu plafon de sticla detasabil si salile Florentina, Maura, colectia de carti a castelului si armele.

Mi-a vandut pontul salvator, iar acum caut cazare Valea Prahovei.

Deja ma vad alaturi de familie pe malul apei care curge lin, scaldandu-ne in paraul de munte, apoi iesind la plaja pe nisipul fin. Este atata liniste in jur, iar tentatiile nocive sunt asa de departe! Pomii ne fac racoare ca niste evantaie, timpul parca s-a oprit in loc, printre vegetatie se zaresc fragi coapte. Copilul le savureaza si declara multumit ca nu a mancat nimic mai bun!

Apoi facem casute din frunze sau din lemne si pietre, vizitam pesterile si urcam pe munte. Totul este de partea noastra, pana si ploile repezi de vara care te prind pe drum au un farmec aparte.

Inainte insa de a visa cu ochii deschisi, mai am de cautat cazare la hoteluri Sinaia.

Avem nevoie de un apartament spatios si linistit, care sa ne ofere securitate si confort, sa aiba un restaurant unde se mananca bine si sa ne puna la dispozitie multe posibilitati de petrecere a timpului liber.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *