4ed88fa4e25862d568c10cfef95296fd-300x198

Nutri?ia joaca un rol important in lupta cu cancerul, alimenta?ia gresita reprezentand un factor de stres pentru celulele organismului determinand celulele sanatoase ale acestuia sa devina acide, bogate in zahar si in cele din urma canceroase datorita procesului de devitalizare. Este importanta adoptarea unei diete alcaline, bogata in fructe si legume evitarea unor alimente precum zaharul, faina alba, carnea si produsele lactate. Asadar lupta contra cancerului presupune evitarea carnii, zaharului si produselor lactate (cu excep?ia branzei de vaci) si consumarea a 1 litru suc de legume-fructe con?inand sfecla, broccoli, rosii si morcov. Toate acestea au proprieta?i (dovedite) anti-cancer, precum si consumul a 3-5 ca?ei de usturoi pe zi si o ceapa rosie. Sfecla este bine sa fie stoarsa si amestecata cu pulpa; gatita isi pierde proprieta?ile anti-cancer. Zdrobi?i usturoiul si lasa?i-l 15 minute inainte de al consuma. Este nevoie de timp pentru a elimina enzima anti-cancer, enzima numita alinaza. Po?i elimina cateva alimente din dieta zilnica. Multe studii stiin?ifice si clinice din intreaga lume au demonstrat proprieta?ile anti-cancer gasite in sfecla, morcovi, broccoli, rosii, ceapa rosie si usturoi. Sfecla rosie con?ine betacyann care restabileste respira?ia celulara si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Broccoli contine sulforafan care cauzeaza moartea celulelor canceroase. Rosiile con?in licopen, care este un antioxidant puternic in lupta cu cancerului, si morcovul contine falcarinol care suprima cresterea celulelor canceroase. Usturoiul, a fost dovedit clinic, restabileste func?ia celulelor Natural Killer importante pentru lupta cu cancerului, iar sulful din ceapa rosie, a fost demonstrat, incetineste si previne cresterea celulelor canceroase si tumorilor. este important de remarcat faptul ca sulful din ceapa rosie este ingredientul principal in curele de tratamente alternative pentru cancer DMSO si MSM. Sfecla 1. Studiile anterioare au descoperit ca Beta vulgaris (sfecla rosie) din comer?, cunoscuta sub numele de betanina este un agent puternic impotriva cancerului, mai ales in prevenirea acestuia. O morala promoveaza evaluarea activitatii pe pielea soareci si testele biologice pulmonare au scos in eviden?a o inhibare semnificativa a efectului tumorii. Rezultatele combinate sugereaza ca ingestia de sfecla rosie poate fi unul din mijloacele utile pentru a preveni cancerul. Observatia cea mai interesanta este faptul ca efectul preven?iei in cazul cancerului a fost foarte pu?in studiat si astfel se doreste a se acorda o mai mare aten?ie posibilelor efecte pe care sfecla de zahar o are asupra organismului uman 2. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Wisconsin-Madison a aratat ca pigmentii de sfecla rosie cresc nivelul proteinelor, numite enzime de faza II, care ajuta la detoxifierea organismului de substan?ele cancerigene 3. „sfecla cura?a organismul de cancer mai repede decat ficatul este capabil sa elimine substan?ele daunatoare. In consecin?a, administrarea de sfecla rosie are ca efect detoxifierea ficatului si colonului. Sfecla rosie reduce efectul de paralizie a corzilor vocale. Aten?ie insa, prea mult suc de sfecla de zahar poate intoxica ficatul si cauza chiar moartea. Broccoli 1. in cel pu?in opt lucrari au fost studiate proprieta?ile broccoli-ului ambalat in sulforafan impotriva cancerului. Scoala de medicina universitara Johns Hopkins a facut constatari notabile cu privire la proprieta?ile sulforafane con?inute de broccoli. Rosii 1. „Beneficiile pentru sanatate rosiiloe au fost descoperite in urma unui studiu de la Harvard care a aratat ca riscul de cancer de prostata a fost cu o treime mai mic la barba?ii care au consumat mai multe rosii”, spune Steven Schwartz, Ph.D., profesor de Food Science si nutritie de la Universitatea de Stat Ohio. „De atunci, noi de cercetare a sprijinit o legatura cu rosiile si a scazut riscul de altor tipuri de cancer, inclusiv cancer pancreatic, pulmonar si cancer colorectal.” Morcovi 1. Cercetatorii au izolat un compus din morcovi numit falcarinol, care poate fi in mare masura responsabile de beneficiile lor anti-cancer. Sobolanii hraniti fie falcarinol compus sau morcovi cruzi (care contin falcarinol), in plus fata de hrana lor normala, au avut un risc cu o treime mai mic de a dezvolta cancer colorectal decat sobolanii care nu au fost hrani?i cu acelasi produs. [Oficial al agricole si chimie alimentara] Usturoi 1. Celulelor Natural Killer sunt cea mai puternica infec?ie pentru distrugerea celulelor albe din sange. Celulele NK ucid celulele canceroase, virusurile, ciupercile si bacteriile. Un studiu publicat in Jurnalul Medical germana „Deutsche Zeitshrift”, rapoarte privind rezultatele de 7 pacientii tratati cu 5 grame de usturoi pe zi. Ei au afirmat ca „6 din cei 7 pacienti au avut activitate normala de celule NK dupa 6 saptamani si ca toate au avut activitate normala NK dupa 12 saptamani.” Vegetarienii 1. Potrivit lui William Castelli, MD, director al Framingham Heart Study, vegetarienii traiesc cu trei pana la sase ani mai mult decat mancatorii de carne. El a spus, „vegetarienii au cea mai buna dieta. Ei au cea mai scazuta rata de boli coronariene comparativ cu orice grup din tara si au o fractiune din rata nostru atac de cord si au doar 40% din rata de nostru de cancer.” 2. In 1997, Fondul de Cancer Mondial de Cercetare si Institutul American de Cercetare a Cancerului au publicat o analiza extinsa, la nivel mondial a rolului produselor alimentare si nutri?ie in prevenirea cancerului. Panoul WCRF / AICR a analizat dovezile si a constatat ca „un consum ridicat de legume si fructe a scazut riscul de cancer.” Carnea rosie plina de grasime si produsele lactate cresc riscul de cancer 1. Femeile tinere care mananca multa carne rosie si produse lactate grase cum ar fi branza, inghe?ata si untul par a creste riscul de cancer la san, s-a constatat in urma unui studiu laborios. „Cand ne-am comparat femeile in cea mai mare grup aportul de grasimi cu femeile in cel mai mic grup de admisie, cele cu cel mai mare aport a avut un risc de 33% mai mare de cancer de san invaziv”, a declarat Dr. Eunyoung Cho. [Studiu de la Universitatea Harvard Medical School – Jurnalul de Institutul National al Cancerului] Ceapa rosie si sulful 1. Sulful este constituentul chimic principal din ceapa si ajuta la detoxifierea organismului prevenind dezvoltarea celulelor canceroase. Potrivit Institutului National al Cancerului „compusi de sulf, care apar in mod natural in usturoi si ceapa (in special ceapa rosie), face celulele vulnerabile la stresul creat de produse de diviziunii celulare. Deoarece celulele canceroase se divid foarte repede, ele genereaza mai multi factori de stres decat majoritatea celulelor normale. Astfel, celulele canceroase sunt deteriorate de prezenta compusilor de sulf intr-o masura mult mai mare decat celulele normale. 2. Un studiu recent de la Institutul National al Cancerului a constatat ca persoanele care au mancat cele mai multe legume (ceapa rosie, praz, usturoi, arpagic si praz) au avut un risc de cancer de aproape 50% mai mic decat cei care au mancat mai pu?in. Unele studii de laborator au aratat ca substantele naturale din aceste legume au efecte anti-tumorale. Alte studii considera ca aceste legume cu un risc mai mic sunt responsabile pentru cancerul de colon, stomac, prostata, esofag, san si endometru / uter. 3. Sulful si ceapa rosie sunt bogate in quercetin. Intr-un studiu Johns Hopkins, publicat in numarul din august la Clinica de Gastroenterologie si Hepatologie, cinci pacien?i cu o forma mostenita de polipi mici pre-canceroasi in intestin cunoscut sub numele de polipoza adenomatoasa familiala (PAF), au fost tratati cu doze regulate de curcumina (chimic gasit in tumeric) si quercetin, un antioxidant din ceapa rosie, in interval de sase luni. Numarul mediu de polipi a scazut cu 60,4 la suta, iar dimensiunea medie a scazut cu 50,9 la suta. 4. Este important sa retineti ca sulful, ingredientul cheie de ceapa rosie, este componentul activ al multor compusi terapie alternativa cancerului de conducere, inclusiv DMSO si MSM. Spirulina Spirulina este o alga verde-albastru care contine concentratii de substante nutritive, spre deosebire de orice alte plante cu bob inclusiv plante medicinale. Are esential acizi grasi acidul gama-linolenic (GLA), linoleic si acizii arahidonic; este practic singura sursa vegetala ce con?ine vitamina B12, necesara pentru celulele rosii sanatoase si care contine cantitati semnificative de fier, proteine (60 pana la 70%), aminoacizi esentiali, acizi nucleici ARN si ADN, si clorofila Spirulina este un aliment natural de digerat, care ajuta la protejarea sistemului imunitar, reduce nivelul colesterolului din sange, si sa stimuleaza absorbtia de minerale necesare. 1. Intr-un studiu japonez 2002, 12 barbati adulti s-au administrat un extract oral de apa calda cu spirulina, precum si numarul si activitatea lor killer naturale (NK) a fost masurata atat inainte si dupa tratament. (Celule NK distruge celulele tumorale prin legarea lor si furnizarea de produse chimice letale care ucide pe de contact.) La sfarsitul studiului, a existat o crestere semnificativa a celulelor cancerigene NK care ucid. Cand celulele lor NK au fost expuse la un produs bacterian dupa tratament, producerea de interleukina-12 (IL-12), o masura a puterii sistemului imunitar, a fost crescut semnificativ in comparatie cu IL-12 in celulele NK fara pre-expunerea la spirulina. 2. Au fost, de asemenea, studii in India, care au aratat ca spirulina reduce numarul de tumori (numit „povara tumorilor”) la animalele de laborator cu diferite tipuri de cancer. La soarecii cu cancer de stomac indus chimic, povara tumorii a fost redus la jumatate din cea a animalelor de control utilizand tratament cu Spirulina in doze mari (500 mg / kg greutate corporala). In cancerul de piele, povara tumorii a fost redusa la mai putin de un sfert, chiar sub tratament doze mici (250 mg / kg greutate corporala). 3. „Am descoperit ca bogata in substante nutritive, Spirulina este un inductor puternic al interferon-gamma (crestere de 13,6 ori) si un stimulator moderat al ambelor interleukina-4 si interleukina-1 beta (crestere de 3,3 ori),” spune Eric Gershwin, profesor si sef al diviziei de Reumatologie, alergie si Imunologie Clinica de la UC Davis. „Impreuna, aceste cresteri ale citokinei sugereaza ca spirulina este un sustinator puternic in protejarea impotriva agentilor patogeni intracelulare si paraziti si poate creste potential expresia de agenti care stimuleaza inflamatia, care ajuta, de asemenea, pentru a proteja organismul impotriva microorganismelor infectioase si potential daunatoare.” [In organism, cresterea preferential in productia de interferon-gamma peste interleukina-4 ar modifica sistemul imun fata de montarea unui raspuns imun mediat celular in locul unui raspuns umoral. Un raspuns imediat celular include activarea celulelor T si anticorpi care lucreaza cu macrofage, un alt tip de celule ale sistemului imunitar, sa inghit microorganismele invadatoare si celulele canceroase din organism.

Sursa:

Beating Cancer with Nutrition

www.alternative-cancer-care.com

Traducerea:  Diana Vlaicu

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *