Stiati ca pentru multi romani tara reprezinta tot ce au mai scump? Poate ca aceasta constatare ar putea fi consolarea fata de atitudinea de denigrare la care recurg altii. Nu ai voie sa pleci dintr-o familie sau casa, sa fii format acolo si sa-i vorbesti de rau, in fata strainilor!

De multe ori m-am gandit cu infinita duiosie la soldatii care mor in lupte, departe de tara. Ma impresioneaza momentul acela in care cele mai bune firme de servicii funerare le asigura repatriere Romania in mod solemn.
Avem romani bravi, raspanditi in toata lumea, care fac cinste numelui de roman si de Romania, iar termenul de soldat poate avea sens denotative si conotativ.

Avem soldati in campul de lupta, acolo unde ONU trebuie sa asigure pacea si securitatea civililor prinsi la mijloc. Veti spune ca nu este razboiul nostru, dar suntem intr-o alianta si trebuie sa respectam conditiile acesteia. Daca dorim sa fim si noi aparati, in caz de conflicte, trebuie sa asiguram apararea altor.

Dar avem soldati in lume si in sens metaforic. Au fost multi romani care cu piepturile lor au aparat pe altii si au sfarsit prin a fi ucisi.
Noi, romanii, suntem saritori, calzi si buni si se intampla adesea sa sarim in apararea altora si sa ne gasim sfarsitul in urma gestului nostru salvator.

Soldati in sens conotativ sunt si cei care au plecat departe sa munceasca din greu, iar cu banii din truda lor, sa infloreasca tara la intoarcere Spun carcotasii ca pentru ei se duc, daca se duc, dar sa nu uitam banii pe care ii aduc in tara!

Ce merita toti acesti soldati, care au facut sa se vorbeasca de bine de tara noastra, dar au inchis ochii la mii de kilometri de Romania?

1. Sa fie adusi in tara cu toata onoarea care li se cuvine.

Repatriere pentru toti romanii, oferita de cea mai buna si ieftina firma de pompe funebre, care are experienta si dispune de baza materiala necesara ca totul sa se faca perfect.

Toti compatriotii nostri au dreptul la un loc de veci in tara in care au vazut lumina zilei si la un mormant bine ingrijit. Sigur ca pana la sosirea acasa este cale lunga, dar cu Repatriere-Romania.ro o parcurg repede si bine.

Inainte de calatoria propriu-zisa, trupul neinsufletit merita sa fie pregatit cu grija. Echipa prezenta in tara unde a avut loc decesul il spala, il tunde si ii taie unghiile, il imbalsameaza si il imbraca elegant, apoi il asaza in cele doua sicrie obligatorii: unul din zinc 100% si altul din lemn.

Dupa ce decedatul este pus in casa sa de veci (doua case, de fapt) , capacul este sigilat. Crucea este inscriptionata pe loc cu datele soldatului cazut la datorie departe de tara.

Calatoria de intoarcere trebuie sa fie insotita de acte: certificate de deces international, pasaport funerar si adeverinta de imbalsamare.
2. O masina funerara eleganta, care se comporta in trafic ca fiind noua, condusa de un sofer profesionist, respectuos si responsabil.
Si masina trebuie sa posede autorizatie legala pentru astfel de transporturi ca totul sa fie legal si repatrierea sa nu intarzie.
3. Sa fie asteptat de ai sai, sa ii se aduca un ultim omagiu si sa fie primit cu multa dragoste acasa. Eroul nostru merita flori si aplauze la capela, coliva buna la cimitir, pachetele cu multa si buna mancare impartita participantilor la ceremonie. El merita sa aiba un mormant ingrijit si sa nu fie uitat, iar despre el sa se vorbeasca numai si numai de bine!

Orice roman plecat in lume sa studieze, sa lucreze, sa le ofere strainilor servicii sau sa le daruiasca talentul sau este un erou fiindca ii determina pe strainii aceia sa admita cat de buni suntem si cat de bogata este aceasta tara!
Ii iubesc pe romanii care fac sa fim vorbiti de bine in lume si al carui comportament ne face cinste si de cate ori aud ca a murit unul peste hotare, imi cad lacrimi fierbinti din ochi.

Ei sunt eroii nostri care merita repatrierea in conditii decente, oferita de firma prezentata de mine mai sus. Sa ne aducem romanii acasa, fiindca aceasta este o datorie sacra! Niciun pret nu este prea mare ca ei sa fie tratati cum se cuvine!

Nu am exagerat deloc apreciind ca fiecare roman plecat, care munceste cinstit, este un erou. Consider ca toti oamenii acestia care duc o viata exemplara, care isi sacrifica sufletul si confortul pentru binele familiei sunt eroi.

Am vazut multe repatrieri la televizor si am asistat la multe repatrieri pe viu si imaginea masinii negre, cu inscriptii specifice, inaintand atent cu sicriul, pana in apropierea capelei m-a miscat profund.

Nu pot uita sicriul greu, scos din masina stralucind de curatenie pe brate si aranjamentul funerar asezat pe capacul sicriului si lumea tanand batistele la ochi si frunze care cadeau sa paveze drumul eroului catre sanul cald al tarii sale!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *