Stresul care pe zi ce trece este din ce in ce mai mare, statul prea mult timp in fata calculatorului ori activitatile fizice intense sunt doar cateva dintre motivele pentru care din ce in ce mai multa lume se plange de dureri in zona cervicala. Acestea pot fi ameliorate atat prin urmarea unui tratament prescris de catre medicul specialist cat si prin urmarea de tratamente naturiste pentru spondiloza cervicala. Dintre toate tratamentele naturiste, cele mai eficiente sunt urmatoarele:

  1. Frunza de brusture este unul dintre cele mai bune remedii in tratarea durerilor cauzate de spondiloza cervicala. Aceasta dupa ce este culeasa trebuie introdusa in spirt medicinal timp de 15-20 minute pentru ca spirtul sa se impregneze foarte bine in frunza de brusture. Dupa expirarea celor 20 minute, se scoate frunza din spirt, se stoarce foarte bine, dupa care se aplica pe zona afectata timp de 8-10 ore, de preferat, toata noaptea.
  2. Compresele cu tataneasa, argila ori faina de mustar sunt foarte utile pentru calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor coloanei vertebrale, acesta fiind un alt leac naturist foarte eficient pentru cei care sufera de spondiloza cervicala.
  3. Tot pentru ameliorarea durerilor si a inflamatiilor coloanei vertebrale se utilizeaza si comprese cu frunze de iedera care in prealabil au fost fierte in apa timp de 15-20 minute.

Pentru tratarea spondilozei cervicale, si ceaiurile sunt un remediu foarte bun, cele mai eficiente fiind urmatoarele tipuri de ceaiuri:

  • Consumarea zilnica a trei cani de ceai din flori de coada soricelului. Pentru ca acest tratament sa de-a randamentul scontat, prima cana de ceai consumata trebuie sa fie imediat dupa trezire, inainte de micul dejun.
  • Ceaiul din coada calului este un alt tip de ceai ce trebuie inclus in alimentatia zilnica de cei care sufera de spondiloza cervicala datorita efectelor antiinflamatorii pe care le are ceaiul din aceasta planta.
  • Indiferent de ceaiul consumat, cateva picaturi de tinctura de urzica trebuie sa se gaseasca in orice cana de ceai bauta de un om care sufera de spondiloza cervicala.

In concluzie, chiar daca spondiloza cervicala este o afectiune destul de sacaitoare, ea poate fi tratata si prin intermediul tratamentelor naturiste.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *