Aproape cu totii avem un telefon mobil de pe care putem accesa internetul astfel ca multe dintre informatiile pe care le avem le obtinem navigand pe net. Comertul online este in crestere atat in mediul urban cat si in mediul rural astfel incat daca ai o afacere este aproape obligatoriu sa ai si un site pe care sa iti vinzi produsele sau sa iti prezinti serviciile pe care le oferi.

Realizarea unui site prin care oferi servicii este foarte usor de facut si foarte ieftin daca nu ai pretentii. La fel de ieftin poate fi si atunci cand pe el vrei sa vinzi un numar limitat de produse. Nu trebuie sa uiti ca site-ul este interfata afacerii tale si trebuie sa ai o prezenta cel putin decenta. Fara a plati exagerat de mult poti avea un site decent sau la un nivel profesionist daca incepi cu o baza solida. Un site profesionist si care sa iti aduca profit trebuie sa fie fundamentat pe un VPS si pe o companie serioasa de administrare a serverelor.

VPS-ul este cea mai buna solutie pentru site solid

Pentru a avea un site, este obligatoriu sa cumperi un domeniu, un pachet de gazduire si eventual o tema, daca alegi platforma WordPress ori una similara. Alegerea domeniului nu implica prea multe complicatii si nu sunt de facut prea multe recomandari. In cazul gazduirii sunt insa multe lucruri de spus si luarea lor in calcul poate face diferenta intre un esec si un site de succes.

Poti alege, evident, un pachet de gazduire shared, care este mai ieftin, insa viteza de incarcare a site-ului va fi una mai mica, din cauza resurselor limitate puse la dispozitie si de faptul ca serverul respectiv mai este folosit si de alte site-uri care, daca au trafic mare, iti pot pune site-ul in imposibilitatea de a fi accesat la un moment dat. Orice minut in care site-ul nu poate fi accesat  poate insemna o comanda pierduta.

VPS este aconimul de la „virtual private server”. Cu alte cuvinte, este un server virtual folosit doar pentru site-ul tau, iar resursele acestuia nu sunt folosite de alte site-uri. Viteza de incarcare a acestuia va creste simtitor, iar momentele in care nu va putea fi accesat sunt cat se poate de izolate, in functie de compania de administrare a serverelor aleasa.

Un server virtual VPS ieftin precum este cel de pe website-ul https://www.pidginhost.com/ro/servere-vps-cloud/, va inlatura toate neplacerile pe care le poti intampina cu o pagina web care are cateva sute de accesari pe zi. Pentru o afacere mare ai insa nevoie de un server VPS mai scump, care ofera resurse cat mai multe, atat cat sunt necesare unui numar mare de accesari simultane.

Alege inteligent compania de administrare servere VPS

O afacere va fi solida daca iti alegi inteligent partenerii de business. Trebuie sa privesti compania de administrare servere ca pe un partener important pentru ca de ea depinde prezenta ta online intr-un mod eficient. Poti sa cumperi un server VPS din Romania pentru ca poti comunica mai usor cu compania de a administrare servere, inlaturand nu doar impedimentul de limba dar si pe cel de fus orar.

O companie de administrare servere serioasa trebuie sa iti puna la dispozitie servere Windows sau pe orice alt sistem de operare important. Daca iti instaleaza si sistemul de operare ales este cu atat mai bine. Mai important decat acest lucru, de care te vei lovi, in principiu, o singura data, este oferirea unui back up cel putin zilnic. Chiar daca firma respectiva este serioasa, poti avea angajati care nu isi fac treaba cum trebuie si sa iti dea site-ul peste cap. Daca ti se face back up permanent, poti sa iti readuci site-ul la starea pe care o avea inainte de a intampina probleme.

Recapituland si tragand o concluzie, prezenta afacerii tale in online este importanta. Un site solid are nevoie de un hosting pe masura iar serverele virtuale VPS din Romania sunt cea mai buna solutie daca iti alegi firma de administrare a serverelor Pidgin Host in care te poti increde. Evident, aceste lucruri sunt extrem de importante dar nu sunt singurele care iti pot construi afacerea pe care o visezi. Pe langa multa munca e nevoie si de un plan de afaceri bine pus la punct. Site-ul nu este decat o interfata a modului cum iti gandesti afacerea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *