download (5)

Rachel Hannah Weisz s-a nascut la 7 martie 1971 in Londra din parinti evrei, refugiati in Anglia dinainte de izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial. Tata, George, provenea din Ungaria si inventa aparate medicale iar mama Edith-austriaca din Viena, era psihiatru. Casatoria celor doi nu mergea foarte bine si,ca urmare, acestia au divortat in 1985. Pe fondul agitat al unei familii in care izbucneau discutii intruna, copilaria si adolescenta

ui Rachel sunt caracterizate de schimbarea frecventa a scolilor si de un comportament rebel. La 13 ani consulta un psihiatru care isi da seama ca tanara incerca sa fie un liant intre cei doi parinti.

La 14 ani, la indemnul mamei, incepe sa lucreze ca fotomodel si chiar e dorita intr-un rol major pentru filmul King David alaturi de Richard Gere insa parintii nu au cazut de acord asupra acceptarii acestui pas. In scurt timp, Rachel e hotarata ca actoria e drumul pe care trebuie sa mearga dar alege sa isi definitiveze studiile mai intai. Merge la colegiul Trinity Hall, Cambridge unde studiaza literatura engleza. In timpul facultatii se dovedeste o feminista convinsa si studiaza literatura feminina cu precadere. Tot aici il cunoaste pe Ben Miller care activa in clubul de comedie al universitatii si cu care traieste o frumoasa poveste de dragoste timp de 4 ani.

Alaturi de Sacha Hails, regizorul David Farr si producatoarea Rose Garnet, Rachel pune bazele unui grup de teatru si impreuna pun in scena mici piese dintre care una, „The Slight Possession”, castiga premiul Guardian la Festivalul de Teatru de la Edinburgh. Se bucura acum de atentia criticilor si incepe sa fie cautata de producatorii de teatru. Joaca cu succes in Londra si primeste premiul pentru cel mai promitator debut. Presiunea incepe sa isi spuna cuvantul iar Rachel, nesigura de veleitatile sale actoricesti, incepe sedinte de psihoterapie.

In 1996 rolul Miranda din „Stealing Beauty” a lui Bertolucci o aduce in atentia Hollywoodului. Primele sale aparitii dincolo de ocean nu se ridica la nivelul talentului sau iar Rachel sa hotaraste sa joace in paralel si in filme britanice. La filmarile pentru „My summer with Des” il cunoaste pe Neil Morrissey cu care incepe o relatie controversata.

In 1999, odata cu „The Mummy” devine star la Hollywood si primeste o oferta de a poza pentru Playboy, oferta pe care o refuza amuzata. In schimb Rachel se intoarce la aparitiile teatrale, castigand premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar in piesa „Suddenly Last Summer”. Relatia pe care o are cu regizorul Sam Mendes o aduce constant in studiourile americane unde filmeaza continuarea la „The Mummy” .

Anul 2001 ii aduce doua evenimente nefericite: rupe relatia cu Sam Mendes care o prefera pe Kate Winslet si are un accident rutier din care scapa teafara- un camion intrase in taxiul in care se afla.

Sentimental, isi revine prin relatia cu regizorul Darren Aronofsky cu care are un copil in 2006 si cu care locuieste si in prezent in New York. Tot in 2006 are confirmarea profesionala definitiva prin Oscarul si Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru aparitia din „The Constant Gardener”.

In 2005 reprezinta imaginea firmei de cosmetice Revlon iar in 2006 este aleasa de firma Burberry sa promoveze lansarea parfumului London.

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *