images

Gandurile tale inconstiente… iti determina fericirea si succesul in viata.
Pentru a crea un dialog intern pozitiv este bine sa folosesti afirmatii pozitive. Repetandu-ti in mod constant aceste afirmatii, creezi ganduri inconstiente pozitive. Gandurile noi, pozitive, productive se vor regasi in mod automat in viata ta si de fiecare data cand se vor relua, vor intari noua imagine interioara pozitiva pe care o ai despre tine si despre viata.
Inlocuind vechile ganduri negative cu ganduri pozitive noi vei fi capabil sa accesezi resurse nelimitate de energie pozitiva si totodata vei influenta si realitatea din jurul tau…

Atunci cand folosesti afirmatii pozitive, permite-ti pur si simplu sa le simti. Traieste-o pe fiecare pe deplin. Bucura-te de fiecare. Asuma-ti fiecare afirmatie ca fiind adevarata, reala… in realitatea ta concreta. Acest lucru te va ajuta sa faci schimbari pozitive mult mai repede si in mod automat.

In randurile de mai jos, gasesti o serie de astfel de afirmatii alese cu atentie si testate in timp, afirmatii pozitive care te vor ajuta sa incepi…
Alege-le pe cele care crezi ca-ti sunt cele mai utile. Scrie-le, fa in asa fel incat sa le ai mereu la indemana si foloseste-le cat de des… Obisnuieste-te sa le spui in timp ce faci activitati de rutina cum ar fi… spalatul pe dinti sau spalatul pe maini.

Beneficiile utilizarii afirmatiilor pozitive.
1. Foloseste afirmatiile pozitive in mod frecvent. Una este sa folosesti ocazional aceste afirmatii si alta este sa le folosesti in mod regulat, zilnic, si sa faci asta timp de 30 de zile. Dr. Maxwell Malz in cartea sa „Psycho Cybernetics” spune ca de obice este nevoie de 21 de zile pentru a avea loc o schimbare perceptibila in imaginea mentala a cuiva. Pentru unii oameni este nevoie de chiar mai mult timp. De aceea este bine sa folosesti aceste afrirmatii cel putin timp de 30 de zile.

2. Continua sa „elimini” lucrurile negative pe care le experimentezi zilnic. Daca folosesti doar ocazional afirmatiile pozitive si permiti celor negative sa iti domine gandurile pe intreg parcursul zilei, atunci orice progres vei face va fi repede negat.
Asadar, daca te surprinzi gandind un gand negativ, „elimina-l” in mod constient si inlocuieste-l cu una dintre afirmatiile tale pozitive favorite.

Incepe sa folosesti afirmatii pozitive ACUM!
Folosirea corecta a afirmatiilor pozitive este un pas important in schimbarea gandurilor tale inconstiente si in schimbarea in bine a vietii tale. Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi au nevoie de suport, de asistenta pentru a face asta in mod corect si constant. Deci poti folosi orice fel de resurse ai nevoie, care sa iti vina in ajutor in a incepe sa “lucrezi” cu afirmatiile pozitive- fie ca e vorba despre diferite programe audio sau de ajutorul familiei, al prietenilor.
Important este sa ai incredere ca inaintezi pe calea imbunatatirii vietii tale personale.

In randurile de mai jos gasesti o serie de astfel de afirmatii alese cu atentie si testate in timp, afirmatii pozitive care te vor ajuta sa incepi…
Alege-le pe cele care crezi ca-ti sunt cele mai utile. Scrie-le,fa in asa fel incat sa le ai mereu la indemana si foloseste-le cat de des… Obisnuieste-te sa le spui in timp ce faci activitati de rutina cum ar fi….spalatul pe dinti sau spalatul pe maini.

Exemple de afirmatii pozitive

Pentru relaxare :
– ma simt calm si relaxat
– respir rar si profund
– cu fiecare respiratie devin tot mai relaxat
– ma simt complet lipsit de griji
– ma simt eliberat de stresul nedorit
– aleg sa savurez acest moment
– ma simt atat de confortabi…
– zambesc
– sunt fericit si multumit si atat de relaxat…

Pentru intarirea stimei de sine:
– sunt impacat cu mine insumi
– ma accept
– stima mea de sine creste cu fiecare zi
– ma iubesc
– sunt fericit sa fiu eu insumi
– viata mea are sens
– viata mea este importanta
– nu trebuie sa fiu perfect; aleg sa fiu cat de bun pot
– imi recunosc calitatile si aptitudinile
– cu fiecare moment ma simt tot mai bine
– cu cat ma accept pe mine insumi mai mult, cu atat mai mult ii pot accepta si iubi pe altii.

Pentru o gandire pozitiva:
– elimin tot ceea ce este negativ
– imi controlez gandurile
– imi controlez sentimentele
– inmagazinez ganduri pozitive
– eu sunt responsabil/ imi conduc mintea
– aleg sa gandesc pozitiv
– ma astept sa mi se intample lucruri bune
– in fiecare situatie gasesc partea pozitiva
– cu fiecare zi viata mea devine din ce in ce mai buna

Ramona Lengyel

Dupa un articol de Jeff Griswold

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *