Pasul 1 – Hidrogeologii pun la loc sondajul

In primul rand trebuie sa aflam unde se afla apa si cum putem ajunge la ea. Pentru asta avem nevoie de hidrogeologi care au o varietate de metode pentru efectuarea forajului si pentru a evalua proprietatile geofizice ale zonei alaturate. Hidrogeologii ne ajuta sa ne ferim de pericole natural (defectiuni sau fracturi)sau infrastructura facuta de om si anume conducte linii de telefonie.

Pasul 2 – forare si constructie

Dupa ce am primit ajutorul de la hidrogeologi si ne-au ajutat sa pregatim o cale de foraj, urmeaza sa pregatim forajul.Spre deosebire de convingerile populare, o continua aprovizionare cu apa nu va crested oar la suprafata in urma gauririi putului de foraj. Exista pasi care trebuie urmati si diferite procese care trebuie finalizate. Dupa ce am efectuat gaurile de foraj, lungimile instabile necesare ale putului le acoperim cu otel in efortulde a intari “tubul”.

Pasul 3 – Determinarea randamentului putului de foraj

Deoarece trebuie masurat cu precizie randamentul unui put de apa menajera se efectueaza un test de acvifer. Aceasta inseamna montarea unei pompe de testare a apei in putul forat pentru un rezultat precis, la o anume perioada de timp si apoi se efectueaza evaluarea impactului testului asupra nivelului apei din foraj. Se obtine randamentul maxim prin cresterea ratei de abstractizare, asigurand pomparea optima a apei in foraj.

Pasul 4 – Pomparea si trasarea putului de foraj

Tipul de sistem de pompare si tubulatura montat in noul dvs. foraj de apa menajera va depinde in mare masura de utilizarea prevazuta a apei de foraj.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *