404074_361861730562677_197848529_n

Atunci cand Laurentiu s-a nascut (23.07.2010) fara antebrat si fara manuta stanga am fost coplesita de soc, frustrare si anxietate cu privire la ceea ce ii va rezerva viitorul fiului meu. M-am simtit complet pierduta cu privire la modul de a-l ajuta, dar am fost determinata sa gasesc o cale, pentru ca nici un cadru medical din maternitate nu ne-a oferit vreo indrumare in acest sens.
Ajunsa acasa am inceput sa caut pe internet orice link care putea oferii informatii despre cazuri asemanatoare. Cu greu am aceptat ideea ca niciodata nu ii va creste fiului meu manuta lipsa. Am consultat cadre medicale cu specialitate in ortopedie din Hunedoara, Deva, Timisoara, Oradea si Bucuresti care ne-au confirmat acelasi lucru si ne-au recomandat aplicarea si inlocuirea protezelor pe masura ce Laurentiu creste.
Am descoperit ca exista proteza mioelectrica pentru copii care se poate aplica incepand cu varsta de 18 luni si am inteles ca fiul meu ar putea fii independent cu ajutorul acestei proteze. M-am bucurat ca exista solutii, dar m-am intristat in aceeasi masura cand am aflat costurile ridicate ale unei astfel de proteze. (intre 11.000 si 26.000 euro). O mana electrica se misca atunci cand un electrod primeste un semnal trimis de creier la un muschi din brat, pentru a inchide si deschide.
Desii parea un vis greu de realizat nu ne-am oprit aici si, impreuna cu sotul meu am incercat sa gasim solutii pentru a strange fonduri.
Am inceput cu conceperea unui blog unde ne-am spus povestea. La cateva luni am fost contactati de o renumita fundatie umanitara cu ajutorul careia s-a strans o importanta suma de bani, cu care puteam cumpara o manuta electrica. Nu era insa de ajuns. Laurentiu este in plin proces de crestere iar proteza trebuie inlocuita periodic (aproximativ din 2 in 2 ani).
Povestea lui Laurentiu a fost mediatizata la TV, la radio, in presa, a fost preluata de diverse site-uri si a fost facuta cunoscuta pe facebook. Multi oameni necunoscuti au raspuns mesajului transmis si au dorit sa-l ajute pe Laurentiu.
Asociatia Help Laurentiu a luat nastere din dorinta de a ne sprijinii fiul si pentru a strange fonduri cu ajutorul declaratiei 230.
Timp de 5 luni, o celebra scriitoare si jurnalista ne-a spijinit oferind banii stransi din vanzarea unei carti pentru copii.
Cea mai mare bucurie am simtit-o cand i s-a oferit ocazia fiului meu de a calatorii periodic in America si de a beneficia gratuit de toate protezele necesare pana la implinirea varstei de 18 ani. In spatele acestor actiuni sunt oamnei carora le suntem profund recunoscatori.
Laurentiu are si foloseste azi proteza mioelectrica. Visul nostru devine realitate.
Eforturile noastre nu se opresc insa, pentru ca ne gandim la noi solutii ca fiul nostru sa poate beneficia de proteze performante si dupa implinirea varstei de 18 ani cand ii sunt imperios necesare.
Laurentiu este inca prea mic si nu-si da seama, insa ii vom povestii cand va venii vremea, cat de multi oameni buni si calzi i-au sarit in ajutor. Cu siguranta va dorii sa va multumesca dragi prieteni. Pana atunci NOI va multumim tututror!
Parintii lui Laurentiu

Vlad Placinta

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *