Pentru a ne bucura de tot ceea ce ne ofera industria este necesar ca aceasta sa utilizeze anumite materii prime si materiale, poliamida fiind una dintre cele mai importante materii prime utilizate in industrie. Aceasta este utilizata cu succes in industria auto, textila, electrica si electronica, transporturilor, constructiilor, etc. Poliamida este un polimer format din mai multi monomeri de amide. Avantajele oferite de catre utilizarea acestui polimer sunt urmatoarele:

 1. Durata de utilizare foarte mare. Angrenajele care utilizeaza poliamida au o capacitate la uzura foarte ridicata, acest detaliu fiind unul dintre punctele forte ale utilizarii poliamidei in industrie.
 2. Este un material care poate fi prelucrat foarte usor motiv pentru care costurile necesare prelucrarii acestui material sunt mai mici in comparatie cu costurile necesare prelucrarii altor materiale. Faptul ca poliamida necesita un cost de prelucrare mic face ca pretul final al lucrarii in care este utilizata poliamida sa fie mic, detaliu care cu siguranta este in beneficiul clientilor.
 3. Este un foarte bun izolator electric motiv pentru care poliamida este una dintre cele mai utilizate materii prime din industria electrica si electronica.
 4. Amortizeaza socurile si are o rezistenta foarte buna la impact, acest detaliu fiind unul dintre motivele pentru care poliamida este utilizata in industria auto.
 5. Este un material rigid si dur.
 6. Rezista la temperaturi extreme.
 7. Rezista la radiatii.

Poliamida se poate achizitiona in diverse sortimente, cele mai populare tipuri de poliamida utilizate in industrie fiind urmatoarele:

 • Poliamida PA 6, este un sortiment de poliamida care este opaca si care este caracterizata de bunele proprietati mecanice, rezistenta la impact si de faptul ca poate fi utilizata la temperaturi extreme. De asemenea, acest tip de poliamida este si rezistent la abraziune. Poliamida PA 6 poate fi achizitionata sub forma de placi sau bare, https://www.ci.ro/bare-de-poliamida/ fiind link-ul pe care trebuie sa il accesezi pentru a achizitiona bare de poliamida.
 • Poliamida PA 66 este un tip de poliamida care se diferentiaza de celelalte tipuri de poliamida printr-o rigiditate mult mai buna, rezistenta la abraziune, duritate. Datorita acestor specificatii, acest tip de poliamida este utilizat in special pentru construirea de piese care sunt supuse unor incarcari mari din punct de vedere mecanic si termic.
 • Poliamida PA 6 Blue este un tip de poliamida care spre deosebire de celelalte tipuri de poliamida existente pe piata de profil este modificata pentru a rezistenta mult mai buna impotriva temperaturilor extreme dar si impotriva impactului care ar putea cauza craparea produsului.
 • Poliamida PA 6 C este un tip de poliamida cunoscut ca si poliamida turnata. Principalul avantaj al acestui tip de poliamida este faptul ca aceasta poate fi achizitionata la dimensiuni mari.

In concluzie, avand in vedere avantajele oferite de catre utilizarea poliamidei este clar ca aceasta materie prima este extrem de importanta pentru industrie, indiferent ca vorbim despre industria auto sau despre cea a constructiilor, etc. Aceasta poate fi achizitionata sub forma de bare de poliamida la un raport pret calitate imbatabil prin intermediul site-ului ci.ro. De asemenea prin intermediul acestui site pot fi achizitionate si alte produse tehnice, extrem de importante in industrie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *